Kezdetben nagyrészt borult lesz az ég, eleinte nyugaton, éjszaka már a Duna mentén, a Duna-Tisza közén is nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. Többfelé, majd éjszaka keleten is egyre kevesebb helyen számíthatunk havazásra, havas esőre.

Csütörtök

A Tiszántúlon is szakadozik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten élénk, szerdán kezdetben néhol erős lesz, csütörtökön napközben mindenütt mérséklődik a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de a gyengén felhős, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között valószínű.Havazás

Kékestetőn 51 centiméteres a hóvastagság az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli adatai szerint. A keddi és szerdai havazás nyomán országszerte számos helyen megmaradt a hó, amelyből többfelé jelentős mennyiségű hullott.

  • A magasabban fekvő települések közül a meteorológiai szolgálat a Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 centiméteres, Bükkszentkereszten 35 centiméteres hóvastagságot rögzített.
  • Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagságot – 16 centimétert – a Vas megyei Felsőszölnökön mérték.
  • Főként az ország középső és keleti harmadában lehet még több helyen havazás, havas eső, délkeleten eső, estére azonban a keleti megyékre húzódik vissza a csapadék. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödhet a szél.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...