Először tervez osztalékfizetést a CIG Pannónia, az igazgatóság arról döntött, hogy részvényenként legfeljebb 10 forint osztalékot tervez kifizetni a 2017-es üzleti év eredményéből, utána pedig – “amennyiben a feltételek ezt lehetővé teszik” – az adózott nyereség legfeljebb felét kívánják szétosztani a részvényesek között.

A biztosító közleményében felidézi, hogy 2010-es tőzsdére menetelük óta nem fizettek osztalékot a részvényeseknek.

A 2014-ben végrehajtott stratégiaváltáskor a menedzsment célul tűzte ki, hogy a tulajdonosi érdekek hangsúlyosan jelenjenek meg az üzletpolitikai döntésekben.
A társaság szerint a 2014-es stratégiaváltás eredményei kézzelfoghatóak, a biztosító stabilan nyereséges, az idei első fél évben adózott eredménye megközelítette a 2,5 milliárd forintot.

A stratégiaváltás után két évvel a CIG Pannónia megerősödött, tavaly felvásárolta az MKB egykori élet- és vagyonbiztosítóját – tájékoztatott a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...