Barion Pixel
17.3 C
Budapest
- 2024. június 12.
/  Villő

SZOTA SZABOLCS

Insurtech nagykövet, az alkuszoktatas.hu alapítója
Szota Szabolcs

Névjegy

Pályám során folyton azon dolgoztam, hogy valahogy segítsem megváltoztatni a biztosításokkal szembeni negatív sztereotípiákat, mert úgy gondolom alapvetően szükség van arra, hogy az emberek fel tudjanak készülni az életük során rájuk leselkedő veszélyekre, várható kihívásokra.

A mindennapokban rajongok a modern technológiákért, és jövőbe mutató megoldásokért. Diplomámat is közgazdászként e-business szakirányon szereztem. Az elmúlt években rájöttem, érdemes lenne ötvöznöm ezt a két szenvedélyem – a biztosítást és a tech megszállottságom -, így elkezdtem követni a pénzügyi és biztosítási innovációkat, az ún. fintech és insurtech megoldásokat. 

ELÉRHETŐSÉG

E-mail: szabolcs@szotaszabolcs.hu
Tel: +36 30 908-0391

CIKKEK

Cristo kutatás: A magyar autósok harmada azt gondolja, jobban vezet másoknál

A hazai gépkocsivezetők 80%-a úgy gondolja, kizárólag önmaga felelős azért, hogy autóvezetés közben veszélybe kerül-e – derül ki a használatalapú autós szolgáltatásairól ismert Cristo alkalmazás megbízásából készített friss reprezentatív felmérésből.

Insurtech: Megérkezett a Cristo Casco, a legújabb okosbiztosítás a piacon

Megújítja digitálisan köthető casco termékét a használatalapú autós szolgáltatásairól ismert Cristo alkalmazás, Cristo Casco néven; a cég hazánkban egyedülálló módon digitális vezérügynökként értékesíti termékét januártól.

A Cristo megmutatta: Minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával - mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai.

Badár Sándor és a stressz: Minden 3. magyar autós idegeskedik vezetés közben

A magyar autós társadalom közel harmada küzd a stresszel a volán mögött, 15 százalékuk mindig vagy sokszor, 17 százalékuk alkalmanként – derült ki a Cristo autós alkalmazás friss kutatásából. A stresszre utaló viselkedés és érzések inkább a férfiak körében jellemzők, ugyanakkor éppen ők azok, akik sokkal kevésbé látják magukat idegesnek, mint nőtársaik.

Cristo: Az autósok harmada még mindig parkolóautomatánál fizet

A digitális forradalom vívmányai ellenére nagyjából minden harmadik magyar autós még mindig jellemzően automatában fizet a parkolásért, ugyanakkor az okostelefonos alkalmazások már népszerűbbek, mint...

Váratlan meglepetés! Év Honlapja díjat nyert Szota Szabolcsék applikációja, a CRISTO

Az Év Honlaja díjazottjai között egy biztosítási applikációt is üdvözölhetünk, mégpedig a CRISTO-t! - Az idén 20 éves Év Honlapja pályázatra egyébként rekordszámú nevezés érkezett. 331 honlap, applikáció, kreatív és technológiai megoldás, valamint digitális marketing kampány mérettette meg magát összesen 28 kategóriában.

Cristo-felmérés: Elsunnyogjuk az autónk téli ellenőrzését a nagyobb utazások előtt

A magyar autótulajdonosok nagyjából ötöde tervez 150 km-nél hosszabb autóutat az ünnepekkor, ugyanakkor köztük mindösszesen 22 százalék az, aki rutinszervíz keretében ellenőrzi az autó műszaki állapotát, az akkumulátort, a fékeket vagy éppen a hűtőfolyadék hőfokát;

ROAR Casco: Használat alapú gépjármű biztosítás a CRISTO alkalmazásban

A CRISTO nevű magyar fejlesztésű autós alkalmazás már több, mint egy éve érhető el a hazai piacon. Az alkalmazásban rögzíteni lehet az utakat, amikről utóbb statisztikákat lehet visszanézni.

ROAR Casco: Használatalapú biztosítás, ami újszerű ügyfélélményekben is bővelkedik

Az elmúlt évek során többször is hallhattunk a biztosítási szakma szereplőitől, illetve iparági elemzőktől különféle izgalmas tervekről, amelyek majd felpörgethetik a biztosítási piacot. Közben ismét eltelt egy év, a kérdés pedig nem változott: vajon mi valósult meg a korábbi grandiózus víziókból, hol tart ma a biztosítási szakma ezen a területen?

Insurtech: 400 milliót fektetett az MKB Bank kockázati tőkealap-kezelő cége a CRISTO-ba

A befektetést az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapta a CRISTO nevű innovatív autós alkalmazást fejlesztő Smartsurance Technologies Kft.
[webdirectory-listings perpage=”1″ hide_paginator=”1″ hide_order=”1″ hide_count=”1″ show_views_switcher=”0″ listings_view_grid_columns=”1″ grid_view_logo_ratio=”100″ logo_animation_effect=”0″ order_by=”post_date” directories=”1″ post__in=”21965″]