Barion Pixel
18.7 C
Budapest
- 2021. szeptember 23.
/  Tekla, Líviusz

SZOTA SZABOLCS

Insurtech nagykövet, az alkuszoktatas.hu alapítója

Névjegy

Pályám során folyton azon dolgoztam, hogy valahogy segítsem megváltoztatni a biztosításokkal szembeni negatív sztereotípiákat, mert úgy gondolom alapvetően szükség van arra, hogy az emberek fel tudjanak készülni az életük során rájuk leselkedő veszélyekre, várható kihívásokra.

A mindennapokban rajongok a modern technológiákért, és jövőbe mutató megoldásokért. Diplomámat is közgazdászként e-business szakirányon szereztem. Az elmúlt években rájöttem, érdemes lenne ötvöznöm ezt a két szenvedélyem – a biztosítást és a tech megszállottságom -, így elkezdtem követni a pénzügyi és biztosítási innovációkat, az ún. fintech és insurtech megoldásokat. 

ELÉRHETŐSÉG

E-mail: szabolcs@szotaszabolcs.hu
Tel: +36 30 908-0391

CIKKEK

ROAR Casco: Használat alapú gépjármű biztosítás a CRISTO alkalmazásban

A CRISTO nevű magyar fejlesztésű autós alkalmazás már több, mint egy éve érhető el a hazai piacon. Az alkalmazásban rögzíteni lehet az utakat, amikről utóbb statisztikákat lehet visszanézni.

ROAR Casco: Használatalapú biztosítás, ami újszerű ügyfélélményekben is bővelkedik

Az elmúlt évek során többször is hallhattunk a biztosítási szakma szereplőitől, illetve iparági elemzőktől különféle izgalmas tervekről, amelyek majd felpörgethetik a biztosítási piacot. Közben ismét eltelt egy év, a kérdés pedig nem változott: vajon mi valósult meg a korábbi grandiózus víziókból, hol tart ma a biztosítási szakma ezen a területen?

Insurtech: 400 milliót fektetett az MKB Bank kockázati tőkealap-kezelő cége a CRISTO-ba

A befektetést az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapta a CRISTO nevű innovatív autós alkalmazást fejlesztő Smartsurance Technologies Kft.

Lépésről-lépésre: Insurtech startupok esélyei a magyar biztosítási piacon

Mekkora esélyei vannak ma egy insurtech startupnak Magyarországon? Hogy lehet életbiztosítást online értékesíteni? Hogy állunk az insurtech fejlettség területén?

Azonnali kárkifizetést tesz lehetővé a blokklánc alapú magyar biztosítási innováció

Nemzetközileg is az elsők között léphet piacra blokklánc alapú, adatvezérelt biztosítási termékével a magyar tulajdonú RowanHill Global technológiai tanácsadó és fejlesztő cég.

Innovatív alkusztámogató módszerekkel hódít az insurtech nagykövet

Fiatal kora ellenére már régi motorosnak számít a hazai biztosítási szakmában, lassan 15 éve már annak, hogy tanácsadóként kezdett dolgozni. Az utóbbi években főleg tréningeket tartott, majd 2017-ben a kriph.io-val megnyerte a FintechShowt.
[webdirectory-listings perpage=”1″ hide_paginator=”1″ hide_order=”1″ hide_count=”1″ show_views_switcher=”0″ listings_view_grid_columns=”1″ grid_view_logo_ratio=”100″ logo_animation_effect=”0″ order_by=”post_date” directories=”1″ post__in=”21965″]