Kövesse Facebook oldalunkat!

A pénzügyi tudatosságról, a pénz gazdasági szerepéről és a használata során fenyegető veszélyekről tartott előadást Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Hernádnémeti Református Általános Iskolában a hatodik osztályos gyerekeknek a Pénz7 című rendezvény alkalmából.

Az alelnök, aki egykor maga is a hernádnémeti általános iskola diákja volt, kiemelte: fontos, hogy az emberek tudatosan bánjanak pénzügyeikkel, mert akkor mindenki képes lesz előrelépni egyénileg, és a teljes gazdaság szintjén is. Előadásában beszélt egyebek mellett a pénz kialakulásáról, ismertette a bankok feladatait, a megtakarítási lehetőségeket, elmagyarázta a különféle fizetési módszerek előnyeit és hátrányait, majd a felhívta a diákok figyelmét a pénzhasználatkor jelentkező kockázatokra.

Elmondta, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tavaly év végi felmérése alapján a magyar fiatalok a pénzügyi tudás területén a negyedik helyen végeztek az értékelt harminckilenc ország között. Ez azt mutatja, hogy a magyarok pénzügyi tudása „egyre jobb alapokon áll” – emelte ki.

Előadása után az alelnök az MTI-nek hangsúlyozta, hogy Magyarország hatalmasat lépett előre a pénzügyi tudatosság területén az elmúlt bő tíz évben. A családi megtakarítások értéke 2023-ban a GDP arányában mérve meghaladta a száz százalékot, mely a régiónk legmagasabb értéke – emelte ki.

Virág Barnabás szerint a pénzügyi tudást érdemes minél korábban bevezetni az oktatásba, mert az új lehetőségek mellett a modern pénzügyek a digitalizáció világában új veszélyeket is rejtenek, és ezekre időben fel kell készíteni az embereket.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...