Kövesse Facebook oldalunkat!

Este a gomolyfelhők feloszlanak, éjjel általában derült lesz az ég, inkább csak elvétve maradhatnak felhős körzetek. Csapadék nem lesz. Kedden északon, északkeleten túlnyomóan derült idő várható, délebbre már némileg több gomolyfelhő képződhet, de csapadék ott sem alakul ki.

Az északi, északkeleti szél fokozatosan veszít erejéből, kedden inkább már csak élénk széllökések valószínűek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de az északi völgyekben, valamint helyenként a Nyugat-Dunántúlon néhány fokkal hidegebb idő is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 25, 27 fok között alakul.

A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon határozza meg, mely miatt döntően napos, száraz, egyre melegebb idő valószínű a folytatásban.

Időjárási helyzet Európában

  • A kontinens legnagyobb részén egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja az időjárást, melynek köszönhetően jórészt napos, száraz az idő.
  • A magasnyomás áramlási rendszerében Nyugat-Európába az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb levegő szállítódik, Franciaországban nagyrészt 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet, de 34 fokot is több helyen mérnek.
  • Alacsony nyomású képződmények az Ibériai- és a Balkán-félsziget felett helyezkednek el, emiatt ezeken a területeken változékony az idő, többfelé fordul elő zápor, zivatar.
  • Spanyolországból heves esőzésekről érkeznek jelentések, helyenként 60-70 mm-nyi csapadék hullott le az elmúlt 24 órában.
  • Szintén gyakran felhős, csapadékos az idő Skandinávia északabbi részein, ahol időjárási frontok vonulnak.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...