Kövesse Facebook oldalunkat!

Hétfőn a déli részeken továbbra is alapvetően fátyolfelhős lesz az ég, az északi területeken több lesz a felhő. Legfeljebb éjszaka az északi határ mentén fordulhat elő gyenge eső. A szél egyre inkább délire, délnyugatira fordul és megélénkül, hétfőn napközben helyenként meg is erősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de délnyugaton ennél pár fokkal melegebb, míg északkeleten hűvösebb lehet az idő.

A Kárpát-medence időjárását vasárnap még a magasnyomás határozza meg, hétfőn azonban délnyugati széllel több fokkal melegebb levegő áramlik fölénk.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk középső részén egy magasnyomású képződmény helyezkedik el, ezért itt alapvetően sokat süt a nap, ugyanakkora főleg Franciaország és Németország területén sok az alacsonyszintű felhő.
  • A Brit-szigetek időjárását egy ciklon alakítja, elsősorban Anglia északi felén, valamint Skóciában felhős és csapadékos az idő.
  • A Kelet-európai-síkság felett is egy hatalmas ciklon örvénylik, amely mögött a területre hideg, sarkvidéki eredetű levegő áramlik. A ciklon frontjai mentén többfelé fordul elő csapadék – döntően eső – de helyenként havazik is.
  • Zivatarok inkább csak helyi jelleggel fordulnak elő Európában.
  • A hőmérséklet kontinensünk északi felén nagyrészt 10 fok alatt marad, míg Spanyolországban néhol 30 fokot is mérnek. 

Nyitókép: Unsplash/Illusztráció

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...