Kövesse Facebook oldalunkat!

A jegybank arra kéri a Falcon-ügy befektetőit, illetve azokat, akik érdemi információval rendelkeznek a témában, hogy tegyenek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, illetve terjesszék elő polgári jogi igényüket – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

A közleményben felidézték, hogy az MNB piacfelügyeleti eljárást folytat a Falcon Kereskedőház Kft.-nél és a Falcon Benefit Kft.-nél, illetve egy magánszemélynél annak megállapítására, hogy végeztek-e engedély nélkül betétgyűjtést.

A vizsgált társaságok három hónap alatt 100 százalékos garantált hozamot ígértek ügyfeleiknek, ami a jogosulatlan pénzügyi tevékenység mellett a csalás és piramisjáték szervezése gyanúját is felveti – írták.

A jegybank tavaly ősszel feljelentést tett az ügyben, illetve figyelmeztetést is közzétett honlapján a cégeket illetően, továbbá azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a társaságok és a magánszemély a korábbi tevékenységet végezze. Ezt követően az MNB tudomására jutott, hogy a Falcon Benefit Kft. új bankszámlákat nyitott, és az ezekre beérkező jóváírások, kimenő terhelések szintén a társaságok piacfelügyeleti eljárásban vizsgált tevékenységéhez kötődnek. Így a jegybank azt feltételezi, hogy a társaságok tovább folytatták jogosulatlan tevékenységüket.

Az MNB az ügyfelek érdekében elrendelte az érintett bankszámlák zárolását; a zárolt számlákon fellelhető pénzeszközöket átadják a nyomozó hatóságnak – tájékoztattak a közleményben.

Nyitókép: Biztosító Magazin.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...