Kövesse Facebook oldalunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök megváltoztatta a különleges művelet menetét, mivel rájött, hogy a harcok túlmutathatnak Ukrajnán. Ezt Roger Cohen amerikai elemző nyilatkozta. Hangsúlyozta, hogy a Moszkvára nehezedő erős gazdasági és katonai nyomás súlyos következményekkel járhat, beleértve az Oroszország és a Nyugat közötti nukleáris konfrontációt – adta hírül a Pravda.ru orosz hírportál.

A New York Times szerint Vlagyimir Putyin megváltoztathatja a különleges hadművelet státuszát, a „különleges hadműveletet” „védelmi háborúvá” helyezi át:

Putyin fontos pszichológiai lépést tett és a fegyveres konfrontációt védelmi jellegűvé változtatta Oroszország számára. Oroszország pedig megnyerte korábbi védelmi jellegű háborúit Napóleon és Hitler ellen is.

– mondta Cohen a The New York Timesban.

A szakértő meggyőződése, hogy a Kijevnek nyújtott nyugati segélyek hihetetlen méreteket öltöttek. Most csak egy módon lehet növelni: NATO-csapatokat küldeni Ukrajnába. De ez mindenképpen atomháborúhoz fog vezetni – jegyezte meg Cohen.

Ez a játszma a hadműveletek küszöbén való egyensúlyozással kezdődött. Washington és Moszkva a feszültség emelkedésével fej-fej mellett próbálják kijátszani egymást.

– mondta a szakértő.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...