Kövesse Facebook oldalunkat!

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, nagyobb eséllyel a Dunától keletre, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Éjszaka a gomolyfelhők egy része összeesik, szétterül, majd hajnalra a fátyolfelhőzet is csökken.

Kedden a sok napsütés mellett már kevesebb lesz a gomolyfelhő, csak néhol fordulhat elő záporeső, a déli megyékben esetleg egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, hétfőn zivatarok környezetében még erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 31 fok között valószínű.

A Kárpát-medencét érintő hidegfront hatására csak kicsit mérséklődik a meleg, viszont csökken a csapadék kialakulási esélye.

Időjárási helyzet Európában

  • A Balti-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Kárpát-medencét is érinti. A front mentén szórványosan fordul elő zápor, zivatar, kisebb körzetekben jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze.
  • Kontinensünk nagyobb részén azonban frontmentes az idő, sokat süt a nap, inkább csak helyi hatások miatt alakul ki kevés helyen zápor, zivatar.
    Kelet- és Dél-Európában nagy területen alakul 30 fok felett a csúcsérték.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...