Kövesse Facebook oldalunkat!

Zavartalan napsütésben lesz részünk. Estétől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé, pénteken pedig néhány gomolyfelhő is képződhet, melyekből kis eséllyel kialakulhat zápor, zivatar az északnyugati területeken.

A délnyugati szél a Dunántúlon élénkül meg, amelyet a Kisalföldön és az Alpokalján erős lökések is kísérhetnek, pénteken pedig már nagyobb területen lesz élénk a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken, völgyekben alacsonyabb értékeket is mérhetnek.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 32 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását is egy magasnyomású képződmény határozza meg, így napos, csapadékmentes idő a jellemző, azonban pénteken már egy-egy záporra, zivatarra is van némi esély.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja, aminek köszönhetően eseménytelen, napos az idő. Olaszország és Spanyolország déli területeinél már több helyen 30 fok felett alakul a maximum-hőmérséklet.
  • Ezalatt a skandináv területek, a Brit-szigetek, valamint Európa nyugati partvidékének időjárását frontok teszik változatossá, aminek hatására ott csapadékos időjárás a jellemző, a hőmérsékleti maximumok általában 15 fok körül alakulnak.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...