Legalább egy hétig nem volt orvos a fővárosi Pesti úti idősek otthonában – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján kiderült, hogy “legalább egy hétig fizikailag nem volt” az intézményben jelen orvos. Bizonyosan nem tudta helyben a gondozottakat vizsgálni.

Az időotthon ügyében tovább folytatódik a vizsgálat – közölte.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy a Pesti úti idősek otthonánál újabb mintákat vettek, és jelenleg 223 fertőzöttet tartanak nyilván az intézményben, ebből 19 dolgozó. Az elhunytak száma 23. A második mintavétel 267 lakónál, 40 dolgozónál történt meg, a minták laboratóriumi vizsgálata jelenleg is zajlik, keddre vártható eredmény – tette hozzá.

Közölte, május 3-ra becsülik a járvány tetőzést, erre készül fel az egészségügyi rendszer technikailag is. Hozzátette: zajlik az egészségügyi dolgozók távoktatása.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...