Barion Pixel
17.3 C
Budapest
- 2024. június 12.
/  Villő

DR. BURJÁN ZSUZSANNA

Jogász, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. csoportvezető jogtanácsosa
DAS_BZS_2018-07-24_008_TH

Névjegy

1980-ban született Budapesten. Jogi diplomáját nappali tagozaton, 2004-ben szerezte az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán, ezt követően 2008-ban szakvizsgázott. Biztosítási-, és társasági szakjogászi végzettséggel is rendelkezik. Kezdetben ügyvédi irodában dolgozott, ahol klasszikus polgári jogi területen tevékenykedett. Jelenleg a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. csoportvezető kamarai jogtanácsosa.
Szenvedélye a sport, a kertészkedés és a fesztiválok.

Elérhetőség

E-mail: info@das.hu, Telefon: 06-1-486-36-00

CIKKEK

D.A.S.: Mozgáskorlátozott parkolóhelyeken drága mulatság engedély nélkül várakozni

Még mindig jelentős aktualitása van annak, hogy engedély nélkül mozgáskorlátozott helyen várakoznak autósok. Előfordul, hogy szándékosan nem veszi ezt figyelembe valaki, de az is, hogy a legnagyobb körültekintés ellenére nem vette észre az érintett gépjárművezető.

D.A.S.: Viharos volt az időjárás, elszállt a tető: Mit tehet a károsult?

Már-már megszokott, hogy nyáron a heves viharok igen komoly károkat okoznak. A kérdés az, hogy az ingatlanban az erős vihar által okozott károk miként és ki által rendezhetők?

Nem engedik fel a repülőre? Ezek a lehetőségei vannak

Tipikus problémaként jelentkezik az utóbbi időben, hogy több légitársaság is azt a gyakorlatot folytatja, hogy visszautasítja néhány utas beszállását. Mint sok mindenre, így erre az esetre is szigorú szabályokat állapítanak meg az uniós előírások, melyek betartása viszont nem jellemző.

D.A.S. Biztosító: Ezekben az országokban kötelező a hólánc használata

Télen nem árt számba venni, hogy mely európai országokban kötelező a hólánc használata. Mostani cikkünkben ezt gyűjtöttük össze. Nem nagy kunszt kikövetkeztetni, hogy mely országokban lehet kötelező a hólánc használata.

A nyári fürdőzésnek is megvannak a maga jogi kockázatai

Kisebb megszakításokkal, azonban tombol a nyár. Könnyű ilyenkor a meleg elől a folyókban, tavakban menedéket találni és hűsítő fürdőt venni.

D.A.S: Ezekre figyeljen ha nyaralás előtt utasbiztosítást köt

Ismét itt van az aktualitása annak, hogy a nyaralás előtt – különösen, ha külföldre utaznak – számba vegyék, hogy milyen teendőik vannak. Érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy az utazásuknak megfelelő típusú biztosítási szerződést kössenek.

Így működik a termékbiztosítás és a kiterjesztett garancia

A nagyobb összegű termékek megvásárlása esetén sok esetben az áruház úgynevezett termékbiztosítási szerződést, vagy kiterjesztett garancia megkötésére vonatkozó szerződés megkötését is felajánlja.

D.A.S: Többen is felelősek a havas járdák takarításáért, lehet, hogy épp Ön is

Egyre vacakabb az idő, itt a szezonja az ónos esős időszaknak is, mely óhatatlanul ahhoz vezet, hogy az úttestek, járdák is csúszóssá és veszélyessé válnak.