Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Északi-középhegység tágabb térségében, az Alföld északi részén, valamint a Dunántúl északnyugati felén alakulhat ki zápor, zivatar. A nappal képződő gomolyfelhők többsége este feloszlik, és éjszaka túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a csapadék késő estig mindenütt megszűnik.

Hajnalra nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, amelyek kelet felé terjednek. A keleti országrészben pedig napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak kis eséllyel, helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél estétől fokozatosan veszít erejéből, de zivatarok környezetében előfordulhatnak viharos lökések is.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 30 fok között alakul.

A Kárpát-medence időjárását egy front hátoldali áramlási rendszere határozza meg. Csütörtök éjfélig nedvesebb léghullámok érik majd el hazánkat, melyek a leginkább a dunántúli területeken okoznak majd záporokat, zivatarokat.

Időjárási helyzet Európában

Az Atlanti-óceán felől egy kiterjedt anticiklon nyúlik be Franciaország és a Benelux-államok területére, így ott napos, eseménytelen idő a jellemző, általában 22 fok körüli maximum-hőmérséklettel.

Kelet felé haladva egy elöregedő frontálzóna húzódik egészen a Kelet-európai síkságtól a szerb területekig. A front hullámot vető szakasza Közép-Európa országaiban sok helyen okozott 20, több helyen 30 mm feletti csapadékot.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...