Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VIII magántőkealap megállapodást írt alá Lengyelország vezető biztosításközvetítő társasága, a Unilink 38%-os tulajdonrészének megvásárlásáról.

Az EI-nek komoly tapasztalata van a területen, hiszen 2010-ben vásárolta meg  a Netrisk.hu-t 23 millió euróért, amiből később 56,5 millió eurós eladási ár mellett szált ki.

A biztosításközvetítő csatorna vezető integrátora

A Unilink 2010-ben lépett be a komoly versenytársak által uralt biztosítási piacra. Ma, alig nyolc évvel később a biztosításközvetítői csatorna vezető integrátora lett Lengyelországban.

  • Piacvezető szereplőként és a kiskereskedelmi biztosítási piac legnagyobb disztribúciós csatornájának tulajdonosaként a lengyelországi biztosításértékesítés jelenleg zajló konszolidációjának és szakmai fejlődésének egyik fő haszonélvezője.
  • A társaság az idén közel 230 millió euró értékben kíván biztosítási szerződéseket kötni.
  • 10 500 biztosítási ügynökkel működik együtt, segítve őket valamennyi nagyobb biztosítótársaság termékeinek országos értékesítésében.

A Unilink egyébként az autókereskedelemi csatornán keresztül is értékesít.

Növekedését, méretét, műkődési teljesítményét, szervezeti fejlődését és stratégiai jövőképét tekintve a Unilink valamennyi versenytársát felülmúlja. A társaság mindig is nagyon felhasználóközpontú volt, és törekedett arra, hogy mind független ügynökei, mind pedig az ügyfelek számára értéket teremtsen. Erős, fejlett platformot kínál a gyorsan bővülő ügynökhálózat számára, segítve őket az ügyfelek szükségleteihez leginkább igazodó termékek értékesítésében”

– nyilatkozott Dariusz Prończuk, az Enterprise Investors tranzakcióért felelős ügyvezető partnere.

A társaság dinamikus növekedését rendkívül hozzáértő, vállalkozó szellemű vezetőségének köszönheti, amely meggyőzően bizonyította, hogy képes ösztönözni az erőteljes organikus növekedést, azonosítani és kihasználni az akvizíciós lehetőségeket és megvalósítani az innovációt.
Grandiózus tervek a láthatáron

A tranzakciót értékelve a Unilink vezérigazgatója, Igor Rusinowski elmondta:

A Unilink szeretne Kelet-Közép-Európa legnagyobb biztosításközvetítő társaságává válni. Ehhez olyan, rendkívül erős pénzügyi partnerre van szükségünk, amely megfelelő tapasztalattal tudja támogatni jövőbeni növekedésünket.

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb magántőke-társasága

Az 1990 óta aktív cég kilenc alapot indított útjára, összesen 2,5 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,8 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 142 vállalatába. Az Enterprise Investors eddig 127 cégből szállt ki, összesen mintegy 3,7 milliárd euró bruttó bevétellel. A Unilink az EI 20. befektetése a kelet-közép-európai pénzügyi szolgáltatási szektorban.

Foto: Freepik

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...