Kövesse Facebook oldalunkat!

Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet egyik hétfői cikke miatt – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t kedden.

Megsértették a pénzintézet jó hírnevét

A Magyar Nemzet a Gyémánttá vált “alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában cikkében azt írta, hogy 3-4 milliárd eurónak, ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról, amely a kormánypárti politikusok részére a nyertes uniós pályázatok után visszaosztott jutalék lehetett.

Az FBI-nak az írás szerint az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel. A tranzakció készpénzben történhetett, alkalmanként néhány millió eurós összegben – írta a Magyar Nemzet.

Az MKB Bank a sajtóközleményében alaptalan rágalomnak nevezi a napilap állítását, amely súlyosan sérti a pénzintézet üzleti jó hírnevét.

Az MKB Bank megfelel az EU-s irányelveknek

Hangsúlyozták, hogy az elmúlt három évben, szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek mintegy 18 milliárd forintot vettek fel a kirendeltségeikben 250 ezer eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében.

A bank megfelel az Európai Unió negyedik pénzmosás megelőzési Irányelvének – hangsúlyozta az MKB Bank hozzátéve: a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, és ahhoz kapcsolódó rendeletek szerint járnak el.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...