Kövesse Facebook oldalunkat!

A magyar banki ügyfelek 64 százaléka rendelkezik aktív internetbanki hozzáféréssel, és 58 százalékuk intézi pénzügyeit okostelefonon is – közölte a Gránit Bank kutatásának eredményeit hétfőn az MTI-vel.

Megjegyezték, hogy erősödik a digitális bankolás iránti nyitottság is, a megkérdezettek 72 százaléka hajlandó arra, hogy okostelefonon igénybe vehető szolgáltatásokat használjon, 52 százalékuk kifejezetten figyeli, 44 százalékuk pedig szereti az elsők között kipróbálni a technológiai újdonságokat. Az ügyfelek számára a kényelmi, innovatív szolgáltatások mellett rendkívül fontosak a költségek is. Az ügyfelek az internetbankolási lehetőség mellett, a „jó” mobilapplikációt, a videóbankon keresztüli ügyintézés és az online hitelfelvétel lehetőségét is a digitális bankolás elvárt részének tekintik.

A pénzintézet saját felhasználói körében végzett felmérése szerint ügyfeleinek mintegy négyötöde aktív mobilapplikáció felhasználó, ami jelentősen meghaladja a szektor átlagát. Tavaly a Babaváró kölcsönt igénylők 97 százaléka, a jelzáloghitel igénylők 96 százaléka digitálisan intézte a hitelfelvételt – írták.

Tízből kilenc Gránit Bank felhasználó indítja a számlanyitását digitális csatornán – videóbankon vagy szelfivel – de hasonló arányban használják a lakossági betétlekötésekhez is a digitális csatornákat.

Az online kutatás 1530 fős minta alapján készült 2022. november-december között, 18 év feletti internetező bankhasználók között.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...