Kövesse Facebook oldalunkat!

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, kisebb szakadozások keleten, északkeleten lehetnek. A Dunától nyugatra leginkább eső, zápor, keletre már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A kora esti óráktól délkelet felől az Alföldön átmenetileg csökken a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. Eső, zápor elsősorban északon és nyugaton fordulhat elő, majd hajnalra csökken a csapadékhajlam.

Kedden az ország keleti felén több-kevesebb szűrt napsütés várható, a Dunántúlon közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ott csak rövid időre süthet ki a nap. Az ország jó részén száraz idő várható, a Dunántúlon is megszűnik a csapadék, de délután az északkeleti, keleti megyékben van esély záporra, zivatarra. A Dunántúlon illetve zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 20 és 26, a Dunától keletre 27 és 31 fok között valószínű.

A Kárpát-medence térségében folytatódik a változékony időjárás, de kedden már kevesebb helyen eshet.

Időjárási helyzet Európában

  • Az európai kontinens időjárását ciklonok teszik változatossá.
  • A skandináv területektől egészen a Kárpát-medencéig egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik. A front mentén szeles, csapadékos időjárás a jellemző, Közép-Európában több helyen 25 mm-t, a magasabban fekvő területeken 50 mm-t meghaladó csapadékösszegeket mértek, sőt Lengyelországban 109 mm-es napi csapadékösszeget is regisztráltak.
  • A mediterrán térségben is alacsonynyomás a meghatározó, a csúcsértékek ott általában 30 és 33 fok között alakulnak.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...