Kövesse Facebook oldalunkat!

Jelentősen, több mint 36 százalékkal nőtt az egyéni befizetések összege tavaly az OTP Egészségpénztárban – közölte az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A várakozásoknak megfelelően 2017 rekordévet jelentett az OTP Egészségpénztár számára az egyéni befizetések terén

A 2016-os 27 százalékos bővülést követően ugyanis a múlt évben több mint 36 százalékkal, 5,65 milliárd forintra nőtt az egyéni tagok által egy éven belül befizetett összegek nagysága. Studniczky Ferenc, a pénztár ügyvezető igazgatója elmondta:

  • A munkáltatói befizetés tavaly mintegy 3,73 milliárd forintot tett ki, ez 41 százalékkal kevesebb az előző évinél. Így 2017-ben a pénztár bevétele összesen 9,38 milliárd forint volt, hasonlóan az előző évihez.
  • A 2017-es év több szempontból is történelmi volt az OTP Egészségpénztár számára. A pénztárhoz érkező egyéni befizetések 5,65 milliárd forintos összege tavaly először és mindjárt 57 százalékkal meghaladta a munkáltatói hozzájárulások összegét.
  • A rendkívüli eredményhez nagyban hozzájárult a pénztár valaha volt legeredményesebb hónapja, 2017 decembere, amikor több mint 1,759 milliárd forint érkezett az egyénektől és a munkáltatóktól összesen a kasszába.

A befizetések és kifizetések egyensúlyban vannak, évente 9-10 milliárd forintot tettek ki mindkét oldalon. A kifizetéseket tekintve tavaly a gyógyszertári felhasználás 4,9 milliárd, a magánegészségügyi költés 2,2 milliárd, míg a gyógyászati segédeszközök finanszírozása 1,9 milliárd forintot tett ki.

– mondta a főigazgató.

Az OTP Egészségpénztár stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Budai Egészségközponttal

Dr. Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont főigazgatója arról beszélt, hogy az utóbbi tíz évben minden évben ügyfélkörük kétszámjegyű bővülését tapasztalták. Tavaly több mint 18 ezer új privát páciens jelentkezett az intézményben.

A főigazgató újságírói kérdésre elmondta: a múlt évben az egészségközpont árbevétele elérte a 6,76 milliárd forintot, ami mintegy 1,2 milliárd forinttal haladta meg az előző évit és hasonló növekedésre számítanak az idén is.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...