A fix kamatozású hitelek, okos biztosítással még biztonságosabbak
Kövesse Facebook oldalunkat!

Érdemes rögzíteni minél hosszabb időre a hitelek kamatait, ugyanis a változó kamatozású konstrukció kezdetben olcsó lehet, de hosszabb távon jelentősen megnőhetnek a törlesztőrészletek a kamatkockázat miatt – figyelmeztet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége hétfői sajtóközleményében.

Sokat spórolhatunk, ha okosan választunk futamidőt

A fogyasztóvédelmi egyesület arra is felhívja a figyelmet, hogy a hitel futamidejének gondos megválasztásával nagyobb összegek spórolhatók meg. A rövidebb futamidő kisebb összegű hiteldíjjal jár, azaz összességében kevesebbet kell visszafizetni a banknak, mintsem, ha ugyanazt a hitelt hosszabb futamidőre veszik fel.

A FEOSZ szerint érdemes a Magyar Nemzeti Bank által bevezetett védjeggyel rendelkező, minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket választani, amelyek akár több százezres megtakarítást is jelentenek a nem minősített pénzügyi termékekkel szemben.

Érdemes az interneten tájékozódni a hitelelvétel előtt

Hitelfelvétel előtt érdemes az interneten egyszerre több pénzügyi szolgáltató ajánlatait összehasonlítani a teljes hiteldíj mutató (thm) alapján – olvasható a közleményben. Hozzátették: a thm több olyan költségelemet nem tartalmaz, amely közvetetten mégis kapcsolódik a hitelhez, ilyen például a késedelmi kamat.

Kössön biztosítást és csökkentse tovább a kockázatot

A szövetség arra is felhívja a figyelmet, a biztosítás kötése védelmet jelent a hitelfelvevőnek arra az esetre, ha valamilyen nem várt esemény miatt elveszíti fizetőképességét, érdemes tehát rákérdezni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a banknál.
Az apró betűs részt is olvassuk el, ha valami nem világos kérdezzünk, vagy kérjünk tanácsot

A FEOSZ továbbá arra is figyelmezteti az ügyfeleket, hogy a hitelszerződést és az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat alaposan olvassák el, és csak azt követően írják alá, ha megértették minden részletét.

Foto: Freepik

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...