Kedd reggelig több mint 2500 meteorológiai kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítási piac vezető biztosítójához, az Aegonhoz a „Nárcisz” szélvihart követően. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 330 millió forint, az átlagkár 130 ezer forint. A legtöbb bejelentés Pest megyéből és a fővárosból érkezett az Aegon Magyarországhoz.

Nárcisz névre keresztelték el azt a szélvihart, amely október utolsó hétvégéjén söpört végig az országon.

Az Aegon Magyarország adatai szerint elsősorban Budapest és Pest megyében okoztak nagy károkat. A legtöbb bejelentés Budapestről (205 db) és Ceglédről (78 db) érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz. Kedd reggelig összesen több mint 2500 meteorológiai kárt jelentettek az ügyfelek, de a biztosító szakemberei számítanak rá, hogy ez a szám emelkedni fog.

A károk többsége viharkár (1335 db), de sok a beázás (69 db) és az idegen test rádőlése (37 db) miatti bejelentés is. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 330 millió forint, az átlagkár 130 ezer forint.

Az Aegon szakemberei továbbra is azt javasolják, mindenki figyelje az időjárásjelentést, valamint a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalait is érdemes figyelni, hiszen itt a legfontosabb híreket és tanácsokat gyűjtik össze a hivatalos szervek. Emellett feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.

Ez minősül viharkárnak a Mabisz szerint

A Mabisz tájékoztatása szerint biztosítási értelemben viharkárnak minősül, ha az óránkénti 54 kilométeres sebességet meghaladó szél okoz károkat az épületekben és a vagyontárgyakban.

A Mabisz a hétvégi szélvihart követően kiemelte, hogy az érintettek jelentős részének nincs biztosítása – adataik szerint tavaly a 4,4 millió magyarországi lakóingatlan mintegy 73 százalékára kötöttek biztosítást – így a teljes kár nagyobb lehet a kárbejelentések alapján becsültnél.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...