Kövesse Facebook oldalunkat!

Felhős idő várható, a déli megyékben havazás várható, számottevő friss hóréteg Baranyában és a délnyugati határ mentén alakulhat ki, máshol legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Éjszaka vékonyodni kezd a felhőzet északnyugat felől, a havazás továbbra is kitart délen, délkeleten.

Hétfőn tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így az ország északi, északnyugati felén gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk. Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten átmeneti havas eső is előfordulhat, majd estére kelet, délkelet fölé összpontosul a csapadéktevékenység. Az északi, északkeleti szél vasárnap mérsékelt marad, hétfőn már helyenként megélénkül.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +4 fok között várható, a naposabb északi részeken lesz a melegebb.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig egy mediterrán ciklon alakítja, előbb délen, majd keleten kisebb havazás, hószállingózás valószínű.

Időjárási helyzet Európában

  • Továbbra is egy ciklonális mező örvénylik kontinensünk déli, délkeleti részén. A hozzá tartózó frontálzóna mentén változatosan alakul a csapadék eloszlása.
  • Az Ibéria-félsziget északi részén továbbra is szállingózik a hó, keletebbre a Földközi-tenger térségében eső, zápor, a Balkán-félszigeten már ismét havazás a jellemző.
  • Szárazföldünk északi felén is ciklonok alakítják az időjárást. A légörvények közé magasnyomás ékelődik be, így kontinensünk középső országaiban nyugodt időjárás uralkodik.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...