Budapest, 2020. november 6. Felszálló köd Újpesten 2020. november 6-án. MTI/Máthé Zoltán
Kövesse Facebook oldalunkat!

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és főként keleten még elszórtan eső várható, az északkeleti határnál havas eső, gyenge havazás is előfordulhat. Estétől észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, hajnalban helyenként – főként délnyugaton, északkeleten – köd, illetve rétegfelhőzet képződik.

Kedden a köd, rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, de elsősorban északkeleten tartósabban ködös maradhat az idő. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak éjszaka élénkülhet meg néhol az északnyugati szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 3 és 8 fok között alakul, csak a tartósabban ködös tájakon lesz 5 fok alatt a hőmérséklet.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását eleinte egy hullámzó hidegfront, majd egyre inkább magasnyomás határozza meg.

Időjárási helyzet Európában

  • Szárazföldünk északi részén ciklonok és frontjaik vonulnak egymás után nyugatról kelet felé. Hatásukra Európa északi területein erősen felhős vagy borult az ég, és elsősorban a frontok mentén többfelé esik az eső, északon, északkeleten havazik.
  • Ugyanakkor kontinensünk középső és déli vidékei fölött anticiklon húzódik. Területén gyengén felhős, napos és erősebben felhős, ködös tájak, időszakok egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de néhol – főként a magasnyomás északi peremén – gyenge eső, ónos eső is kialakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet északkelettől délnyugat felé fokozatosan emelkedik, míg északkeleten -1, -8, addig délnyugaton 14, 21 fok között alakul a hőmérséklet a kora délutáni órákban.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...