Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Intrum veszi át a Magyarországról kivonuló SVEA követeléskezelő meglévő kintlévőségeit, mintegy 250 ezer tartozást, a követelések összértéke csaknem 19 milliárd forint.

Az Intrum hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a SVEA Finance Zrt. svéd tulajdonú követeléskezelő társaság július 17-én adta el lakossági fedezetlen követelését a szintén svéd tulajdonban álló, tőzsdén jegyzett Intrum csoport magyar leányvállalatának. Az ügylet lezárása után a SVEA befejezi magyarországi tevékenységét, az eladott követeléseket ezután teljes egészében az Intrum kezeli tovább.

Az Intrum Magyarország értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója komoly sikerként értékelte a tranzakciót, mert a SVEA kintlévőségeire sok versenytársuk pályázott, éles verseny alakult ki.

Deszpot Károly szerint a tranzakció hozzájárul a magyar követeléskezelési piac konszolidációjához. Korábban aktív cégek összetett piaci hatások miatt visszavonulnak és értékesítik a portfólióikat, miközben a hiteltörlesztési moratórium lejárta után várhatóan nő a nem teljesítő hitelek aránya. Ez arra ösztönözheti a bankszektort, hogy kitisztítsák portfóliójukat, emiatt az Intrum további portfólióvásárlásokat is tervez a jövőben – jelezte.

A tranzakció lebonyolításában a KPMG Tanácsadó Kft. pénzügyi tanácsadóként, az Allen & Overy Ügyvédi Iroda pedig jogi képviselőként nyújtott segítséget.

Az Intrum Magyarország mellett még 24 európai országban van jelen, több mint 10 ezer alkalmazottjuk évente mintegy 80 ezer céget szolgál ki. A vállalat központja Stockholmban található, részvényeit a Nasdaq Stockholm tőzsdén jegyzik, árbevétele tavaly elérte a 16 milliárd svéd koronát (540 milliárd forintot).

Az Intrum magyar leányvállalata több mint 400 embernek ad munkát, éves árbevétele a legfrissebb adatok szerint meghaladja a 33 milliárd forintot – tájékoztatott a cég.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...