Kövesse Facebook oldalunkat!

Minisorozatunkban olyan élethelyzeteket mutatunk be, amikor nagyon jól jöhet, ha rendelkezünk olyan lakáscélú megtakarítással, amellyel megvalósíthatjuk aktuális lakásálmainkat. Most nézzük, hogy mit tehetnek az összeköltözés előtt álló szerelmesek!

(x) Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését a Fundamenta támogatta. | Köszönjük!
Szeretne megjelenni a Biztosító Magazinban? Rendeljen cikket! A részletekért kattintson a médiaajánlatra!

Olvasd el a minisorozat korábbi részét is!

Életünk egyik sorsdöntő pillanata, amikor megtaláljuk a párunkat, akivel le akarjuk élni az egész életünket, akivel családot szeretnénk alapítani. A rózsaszín felhők közötti lebegésből azonban gyorsan visszaránthat minket a földre a legtöbb fiatal pár esetében felmerülő gyakorlati kérdések sora:

Hol fogunk lakni? Albérletben, közösen vásárolt ingatlanban, szülőknél, a párunk lakásában? Hogyan és mikor tudjuk majd megteremteni a közös otthonunkat?

SOKAN OLVASTÁK

Hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy már rendelkezünk saját, a közös élet megkezdéséhez is megfelelő méretű lakással, ezt a feladatot együtt, előrelátó, gondos tervezéssel kell megoldanunk.

Először is mindenképpen szánjunk időt arra, hogy partnerünkkel nyíltan és részletesen átbeszéljük a közös életünkre, a szakmai kilátásainkra, a gyerekvállalásra vonatkozó elképzeléseinket

és felmérjük, hogy ki milyen és mekkora megtakarítással rendelkezik, amellyel hozzá tud járulni az újonnan megalakuló kis életközösség első otthonának megteremtéséhez.

Ezek után vegyük sorra a lehetőségeinket. Mit tegyünk, ha úgy látjuk, hogy szükségünk van még egy kis időre a nagy döntések meghozatala előtt, vagy jelenleg nem áll rendelkezésünkre megfelelő nagyságú önerő, illetve a törlesztőrészletek kifizetéséhez szükséges mértékű bevétel?

Ebben az eseten esetleg beköltözhetünk a szüleinkhez, nagyszüleinkhez, főleg ha van a házukban egy üres tetőtér vagy egy szeparálható lakrész. Egy másik köztes – bár kevéssé költséghatékony – megoldás lehet az is, ha keresünk egy megfelelő albérletet.

Ez esetben persze számolnunk kell azzal, hogy egy önálló lakás bérleti díja, rezsivel együtt akár százezres nagyságrendű havi terhet is jelenthet.

De hogyan visznek ezek a megoldások minket közelebb lakásálmaink megvalósításához? A válasz erre a kérdésre nem más, mint a lakás-előtakarékossági szerződés, amelynek segítségével kedvező feltételek mellett kezdhető el a takarékoskodás, és a betéti kamat, valamint bónusz jóváírás mellett már a szerződéskötéskor bebiztosítható a kedvező és fix hitelkamatú lakáskölcsön (referencia THM: 3,95%-4,43%)1. is, melynek igénybevételéről a megtakarítási idő végén szabadon lehet dönteni.  Sőt, ha változnak a körülmények és már a megtakarítási idő vége előtt lehetőség nyílik az álomotthon megvásárlására, két év rendszeres befizetést követően áthidaló kölcsönként (referencia THM: 4,34-4,70%)2  igényelhető a teljes szerződéses összeg.

A lakás-takarékpénztár nem csak azoknak a fiatal pároknak a számára lehet jó megoldás, akiknek még van ideje/lehetősége várni néhány évet a lakásvásárlással, de azoknak is érdemes lehet élni ezzel a lehetőséggel, akik úgy döntöttek, hogy már most megkeresik, vagy akár meg is találták álmaik otthonát. Mivel a lakásszámla konstrukciók rugalmasak, így akár már a szerződéskötés pillanatában is igényelhető hozzájuk rögzített, fix kamatozású azonnali áthidaló kölcsön (referencia THM: 5,61-5,59%)3, ami a szerelmesek számára lehetővé teszi a gyors továbblépést.

A tökéletes partner mellé már csak a tökéletes otthon hiányzik? Jobb lenne csak a vasárnapi ebéd mellett találkozni a szülőkkel? Vagy máris a családbővítés van terítéken? Váltsák valóra a Fundamentával lakásálmaikat! Keressék ajánlatainkat honlapunkon vagy kérjék a  Fundamenta Személyi Bankár segítségét!

Olvasd el a minisorozat korábbi részét is!

Nyitókép: Fundamenta

(x) Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését a Fundamenta támogatta. | Köszönjük!
Szeretne megjelenni a Biztosító Magazinban? Rendeljen cikket! A részletekért kattintson a médiaajánlatra!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum, valamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 3,95% a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakáskölcsönre, amely az K20 módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 2.000.632 forint, a hitel teljes futamideje 60 hónap.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,43% a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakáskölcsönre, amely az K23 módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 2.000.987 forint, a hitel teljes futamideje 139 hónap.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,37% a jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amely az K20 módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitel teljes futamideje 95 hónap.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,70% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amely az K23 módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitel teljes futamideje 259 hónap.

3A lakás-takarékpénztár által nyújtott azonnali áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,61% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amely az K20 módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitel teljes futamideje 119 hónap.

3A lakás-takarékpénztár által nyújtott azonnali áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,59% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amely az K23 módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitel teljes futamideje 300 hónap.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...