A hétfői a többórás napsütés mellett délutántól gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Az éjszaka első felében a felhőzet csökken, hajnalban már jórészt derült lesz az ég.

Kedden a Dunántúlon és az ország középső harmadában ugyancsak gomolyfelhők képződnek a többórás napsütés mellett, ott elszórtan kell záporra, zivatarra számítani. Keleten eközben derült vagy legfeljebb gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. A keleti, délkeleti szél ma még csak kevés helyen, kedden már nagy területen megélénkül, emellett zivatar környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 31 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk legnagyobb része fölött továbbra sem található front, döntően az észak-, északkelet-európai anticiklon hatása a meghatározó.
  • A délies áramlás miatt az északabbi területeken szokatlanul meleg van, például Délkelet-Angliában 26, 27, a német-lengyel határvidéken 28, 29, Dél-Norvégiában 27-29, Észtország keleti felén 26, 27 fokot mérnek a délutáni órákban.
  • A nagyjából Spanyolországtól a Kárpát-medencéig fekvő országokban ugyanakkor erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és főként a délutáni, esti órákban többfelé alakul ki zápor, zivatar.
  • Utóbbiak egy részét felhőszakadás, jégeső és szélerősödés is kíséri. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás, továbbra is meleg, labilis levegő található hazánk fölött, amely kedvez a záporok, zivatarok kialakulásához.

NEKED AJÁNLJUK

A Fundamenta a korai takarékoskodás előnyeire hívja fel a figyelmet

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint korábban soha nem feltételezett magasságokba kerültek a lakásárak: ma egy használt lakás „átlag” ára 16 millió, egy új lakásé több mint 27 millió forint. Ennek ellenére sem kell lemondanunk arról, hogy gyermekeinket önálló lakáshoz juttassuk.

Székely Pálma: Hogyan hozhat össze 24 millió forintot nyugdíjra egy huszonéves nő?

Több mint 24 millió forintot tud felhalmozni egy huszonéves nő a nyugdíjba vonulásáig, ha a nettó átlagfizetésének körülbelül 10 százalékát havonta félreteszi. Egy tíz évvel idősebb férfi pedig 26 millió forintra tehet szert - derül ki a K&H Biztosító összeállításából.

Az Allianz ismét világelső a biztosító márkák között az Interbrand rangsorában

Az Allianz immár két egymást követő alkalommal lett a világ vezető biztosítási márkája az Interbrand vezető globális márkákat felvonultató rangsora szerint.

Jankó Tamás sportvezetői szemlélettel épített sikeres biztosításközvetítő céget

Negyedszázada elnökségi tagja a PVSK-nak, korábban élsportoló volt, ma pedig gyakorló sportvezető. A biztosításközvetítéssel még az egyetemi évek alatt ismerkedett meg, majd a következő 23 évet egy piacvezető biztosítónál töltötte

Lakásbiztosítások felülvizsgálata – biztosan csak felújításokat követően indokolt?

Nyílászárócsere, tetőtér beépítés, műszaki cikkek korszerűsítése – néhány példa azokból a gyakori esetekből, melyek lakásunk értéknövekedéséhez vezethetnek. Szeretjük otthonunkat úgy formálni, hogy azok igényeinkhez leginkább alkalmazkodjanak.

Aegon kutatás: A koronavírus a nyugdíjrendszereket sem kíméli 

A nyugdíjrendszereket is fenyegeti a világjárvány következtében kialakuló válság – derül ki az Aegon Nyugdíjfelkészültségi Kutatás 2020-as adataiból.

BVOP: Elkészült a 150 férőhelyes kiskunhalasi járványkórház +VIDEO

Rekord gyorsasággal, mindössze két és fél hét alatt elkészült a 150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház. A komplexum a legmodernebb berendezésekkel és orvostechnikai eszközökkel felszerelve készen áll az ellátásra.

Hiába van luxusautód vagy jacuzzid, ha nincs otthon műtárgyad, csak egy „gazdag bunkó” vagy!

A kortárs művészeti szektor - annak ellenére, hogy komoly eredményeket tud felmutatni - úgy tűnik még nem nőtte ki magát teljesen, pedig akár Magyarország új iparága is lehetne. Mivel kevésbé vagyunk erre szocializálódva, ez a story eddig nem állt össze egy olyan produkcióvá, amire tapsolni kezdene a közönség

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...