Kövesse Facebook oldalunkat!

Többfelé a havazás, néhány megyére az ónos eső veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az ónos eső veszélye miatt a fővárosra, Pest és Fejér megyére másodfokú, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a havazás miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a figyelmeztetést.

KORÁBBAN ÍRTUK

Allianz kutatás: Mutatjuk a nők számára fontos pénzügyi prioritásokat

Öngondoskodás és pénzügyi tudatosság, szélesedő női jelenlét a vállalati szegmensben: csak néhány azon területek közül, ahol egyre inkább úgy tűnik, megerősödtek a nők.

MABISZ: Több mint 140 millió előleget kaptak a tavaly márciusi tömegbaleset károsultjai

Az egy évvel ezelőtti, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset hatósági vizsgálata még nem zárult le, de a magyarországi biztosítótársaságok már több mint 140 millió forint jogcím nélküli előleget fizettek ki a károsultaknak, és ennél is nagyobb összeget tartalékolnak a további kifizetésekre

Mint kiemelték: hétfőn téliesre fordul az időjárás. Vasárnap késő estétől délnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, amely hétfő hajnalra eléri az északkeleti megyéket is. Hétfő estig többfelé lehet havazásra, vegyes halmazállapotú csapadékra számítani.

Az érkező csapadék az ország északkeleti harmadán (nagyjából a Budapest-Debrecen vonaltól északra) döntően hó lesz. Ebben a térségben már hétfő reggelre is akár 5 centiméteres hóréteg boríthatja a tájat, hétfő estig pedig összességében 2 – 8 centiméter friss (tapadó) hó valószínű, helyenként azonban a 10, hegyekben pedig a 15-20 centiméteris elérheti a hóréteg vastagsága.

Az ország más tájain eleinte főként eső lesz a jellemző csapadék, majd a hétfő délelőtti óráktól kezdve észak felől egyre nagyobb területen válthat át az eső havas esőbe, majd havazásba. Ebből megmaradó (maximum 5 centiméter) hó inkább a magasabban fekvő területeken valószínű.

A lehullott hó a hegyeket és az Északi-középhegység területét leszámítva mindenütt olvadni fog.

Megjegyezték továbbá, hogy hétfőn délelőttől egyre nagyobb területen kísérhetik élénk, a magasabb hegycsúcsokon erős lökések az északiasra forduló szelet, mely elsősorban a Dunántúli-középhegységben hófúvást eredményezhet.

A hétfő hajnali, reggeli órákban várhatóan a Bakonyban, a Dunántúl északkeleti felén, Pest megye déli részén (intenzív) ónos eső is előfordulhat. Ennek mennyisége és kiterjedése azonban meglehetősen bizonytalan. Elsősorban a régió magasabban fekvő tájain (Velencei-hegység, Vértes) van nagyobb esélye jelentősebb jégréteg kialakulásának – hangsúlyozták.

Nyitókép: pexels.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...