Kövesse Facebook oldalunkat!

Gázrobbanás volt szerda délelőtt Szekszárdon, egy társasházban, az épületből több embert tűzoltók hoztak ki. A mentők öt sérültet vittek kórházba.

A robbanás a Herman Ottó utcában, egy többszintes épület második emeleti lakásában történt, a ház több lakása lakhatatlanná vált – mondta Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek.

KORÁBBAN ÍRTUK

Az állami nyugellátás határai: Az Aegon Biztosító szerint szerencsére egyre tudatosabbak vagyunk

A magyarok a nyugdíjjövedelmük több mint felét (54 százalékát) még mindig az államtól várják, de a fiatalok egyre inkább tisztában vannak az állami ellátás határaival - derült ki az Aegon Center for Longevity and Retirement (ACLR) MTI-hez eljuttatott kutatásából.

Lépett a Generali: 10 milliós előleget kapott a Soroksári úti tűzvészben mesérüt ház

Egy hétszintes ház tetőtere kapott lángra hétfőn délben a Soroksári út és az Ipar utca sarkán. A tűz 2400 négyzetméternyi területen égett, a tűzoltóknak délután két óra után sikerült körülhatárolniuk a tüzet, este hét órakor pedig jelentették, hogy eloltották a lángokat.

A mentésben több mint húsz tűzoltó vesz részt, az esetleges sérültek felkutatása folyamatban van – tette hozzá. A lakhatatlanná vált lakások miatt mintegy száz ember elhelyezésére lesz szükség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett.

Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában. | Fotó: MTI/Kiss Dániel

 

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere közölte: ismeretei szerint 10 és 30 között van a sérült lakások száma, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni. Tíz, üresen álló önkormányzati bérlakás, kollégiumi férőhelyek, és a szociális főigazgatósághoz tartozó intézmények is rendelkezésre állnak – tette hozzá.

Nyitókép: MTI.

IDŐJÁRÁS

Heti időjárás: Esernyőt fel! Csapadékosan indul a hét

Csapadékosan indul a jövő hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...