Kövesse Facebook oldalunkat!

Az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek kedvező hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól. Az állami tulajdonú pénzintézet számos területen egyszerűsíti a forráshoz jutás feltételeit, ezzel is segítve a hazai vállalkozások fejlődését. Az ügyfeleknek kedvező, az igényléseket segítő intézkedések érintik az előlegfizetést és az utófinanszírozást is.

Az igénylés feltételeinek egyszerűsítésével segíti a hazai vállalkozások kedvező feltételű forráshoz jutását a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Ennek jegyében bővítik pénzügyi termékeik kedvezményezetti körét, és egyúttal számos könnyítést vezetnek be a finanszírozásban. A mikrovállalkozások és KKV-k számára igényelhető konstrukciókkal bővíthető a kapacitás, javítható a működési hatékonyság, megtehetők a XXI. században elengedhetetlen digitalizációs beruházások, vagy növelhető a kutatásra, fejlesztésre, innovációra fordított összeg.

Ügyfelekké válhatnak a könnyítések bevezetését követően az egyszerűsített (például kata vagy kiva szerinti) adózású vállalkozások is, amelyek szintén igényelhetnek majd hitelt. A módosításoknak köszönhetően az alanyi vagy tárgyi áfamentes vállalkozásoknál a fedezetértékelés alapja immár a beruházás tárgyát képező ingóság bruttó értéke.        

A jövőben az eszközbeszerzésre felvett kölcsön – 150 millió forintos hitelösszegig – teljes egészében kifizethető a szállítónak, amennyiben a partner megfelel az előírásoknak. Ilyen elvárás például, hogy a szállító saját tőkéje az utolsó lezárt üzleti évében nem volt kisebb a jegyzett tőkéjénél és az elmúlt két évben veszteséges sem volt. 

Sokak számára fontos lehetőség az ún. ’soft’ költségek megelőlegezésének bevezetése. Az intézkedés révén a hitelösszegből finanszírozható a fejlesztéshez, beruházáshoz kapcsolódó kiegészítő tevékenység kiadásainak 50 százaléka 150 millió Ft hitelösszegig, illetve 25 százaléka a 150 millió Ft feletti hitelügyleteknél – az utóbbi esetben legfeljebb 250 millió Ft a kifizethető soft költségek előlegének összege. A beruházások utófinanszírozásának lehetősége pedig az eddigi 50 százalékról 100%-ra növelik a jogszabályok, illetve a támogatási előírások betartásával.

Ügyfélbarát módosításaival könnyíti meg tehát az MFB EU-s vállalkozási hitelkonstrukcióinak igénybevételi feltételeit. A változások 2019. augusztus 8-án lépnek hatályba.A hitelprogram termékdokumentációja, feltételrendszere és részletes információi elérhetők a www.mfb.hu, illetve a www.palyazat.gov.hu oldalon.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...