Kövesse Facebook oldalunkat!

A magyar gazdaság nagyon jó helyzetben van, a kérdés az, vajon meddig képes a mostanihoz hasonló ütemben fejlődni – fejtette ki Török Zoltán, a Raiffeisen Bank Zrt. vezető elemzője a pénzintézet csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Kiemelte: a magyar gazdaság az úgynevezett magas nyomású gazdaság jeleit mutatja, amelyre a tartósan alacsony munkanélküliségi ráta, a gyorsan növekvő bérek, az emelkedő infláció, a magas beruházási ráta és az átlagos trend feletti gazdasági növekedés jellemző.

A magas nyomású gazdaság mindig egy mélyebb válságot követő elhúzódó és lassú kilábalási időszak után következik be.

– jelezte Török Zoltán.

Úgy vélte, 2019 második felében már várhatóan láthatók lesznek a növekedés lassulásának jelei: idén 4,2 százalékos, 2020-ban pedig 3,1 százalékos GDP-növekedési ütemre számítanak a bank szakértői, ezzel együtt gyors marad a magyar felzárkózás folyamata.
Jelezte: a maginfláció a következő negyedévekben még magasabbra megy fel, a Központi

Statisztikai Hivatal által számított maginfláció átmenetileg 4 százalék fölött tetőzik majd, miközben a Magyar Nemzeti Bank által figyelt adószűrt maginfláció 4 százalék körül mozoghat a második félévben. A világ nagy jegybankjainak a lazító politikája miatt az MNB addig halogatja a kamatemelést, ameddig csak lehetségesnek ítéli – mondta a vezető elemző.

Jelezte: a monetáris politika 5-8 negyedéves távlatában a mostani információk alapján nem indokolt a kamatemelés, a bankközi kamatok szintje 2019 hátralévő részében és 2020-ban egyaránt a mostanihoz közeli mértékű lesz, rendkívül alacsony marad. Az infláció idén éves átlagban 3,2 százalék, jövőre 2,5 százalék lesz.

Török Zoltán elmondta: az euró árfolyama az idén és jövőre is 320 forint körül mozoghat.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...