Kövesse Facebook oldalunkat!

Budapesttel párhuzamosan az agglomerációban is folyamatosan emelkednek az ingatlanárak, érdemes azonban körültekintően körbenézni, mert jelentős különbségek mutatkoznak. A legdrágább szektorban az átlagos négyzetméterár már a 400 ezer forintot súrolja, ezzel szemben a legolcsóbb településeken még csak 250 ezer forint környékén mozog az ár négyzetméterenként a Duna House elemzése szerint.

 A korábbi évekhez hasonlóan az északnyugati szektor bizonyul a legdrágábbnak, amelyet a nyugati agglomerációs körzet követ, minimális különbséggel.  A skála másik végére a keleti szektor szorult, ahol a legalacsonyabb négyzetméteráron elérhető Isaszeg is található. A főváros környéki települések közül Budaörs bizonyult a legdrágábbnak, ahol már csaknem 500 ezer forintot kell fizetni az ingatlanok négyzetméteréért.

A legnagyobb drágulást a nyugati szektorban mérte a Duna House, ahol 2018 elejéhez viszonyítva több mint 30 százalékkal nőttek az árak. Hasonló mértékű volt az emelkedés az északi szektorban is, de 20 százaléknál többet nőtt az átlagos négyzetméterár a déli és a délkeleti körzetben. A keleti szektor elmaradt az átlagtól, egy év leforgása alatt csupán minimális volt az áremelkedés, így továbbra is potenciális környék azok számára, akik olcsón szeretnének a főváros közelében ingatlant vásárolni.

A fővárosi, növekvő ingatlanárak elől sokan az agglomerációba kényszerülnek, amelynek következtében a népszerű településeken is erőteljes emelkedésnek indultak az árak. Emiatt a kisebb kerettel rendelkezők olyan településekre is hajlandók kiköltözni, amelyek korábban háttérbe szorultak. Maglód és az egész délkeleti, valamint a keleti szektor ennek a folyamatnak az egyik nyertese lehet és várhatóan egyre több lakót fog vonzani. Ezzel a pesti oldal települései is elkezdenek felzárkózni a közkedvelt budai elővárosi árakhoz.

– nyilatkozta Benedikt Károly, elemzési vezető, a Duna House maglódi irodájának megnyitása kapcsán.

Az elemzés 2018 és 2019 májusa között megvalósult ingatlantranzakciók alapján készült. Az agglomerációban vizsgált települések listája:

  • Északnyugati szektor: Budakalász, Dunabogdány, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pócsmegyer, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Üröm, Visegrád
  • Északi szektor: Csomád, Csömör, Dunakeszi, Fót, Göd, Őrbottyán, Szob, Sződ, Sződliget, Vác, Vácrátót
  • Keleti szektor: Csömör, Gödöllő, Isaszeg, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Veresegyház
  • Délkeleti szektor: Alsónémedi, Ecser, Gyál, Gyömrő, Maglód, Ócsa, Üllő, Vecsés
  • Déli szektor: Diósd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Érd, Százhalombatta, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Tárnok, Tököl
  • Nyugati szektor: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Páty, Telki, Tinnye, Törökbálint, Zsámbék

A Duna House ingatlanpiaci elemzéseit és legfrissebb számait megtalálják a Duna House Barométer kiadványában: https://dh.hu/barometer

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...