Kövesse Facebook oldalunkat!

Erős kereslettel indult 2019 ingatlanpiaca. A felfutó érdeklődés jellemző az év eleji piacra, az idei évben lakást vásárolni szándékozók elkezdik keresni leendő otthonaikat, és egyre aktívabban figyelik a kínálat és az árak alakulását.

A tranzakciószám csaknem megegyezett a 2017-ben mérttel, és a tavalyi évtől is csak minimálisan maradt el. Az ingatlanárak továbbra is folyamatos növekedésben vannak, egyes fővárosi kerületekben a tégla lakások átlagos négyzetméterára nemsokára eléri a 800 ezer forintot.

Panelek esetében a tavalyi adatokhoz képest Pesten és Budán is közel 5 millió forinttal lett drágább az átlagár,

vidéken 3-4 millió forintos volt az emelkedés 2018 januárjához képest.

Az árak növekedésével párhuzamosan tovább csökkent az értékesítési idő, a jelenlegi ingatlanpiacon 2-4 hónap is elegendő a sikeres tranzakcióhoz. Az eladói és a vevői ügyfélprofil nem mutat kiugró változást az előző hónapokhoz, évhez képest, a legaktívabb korosztály az ingatlanpiacon a 30 és 50 év közöttiek, a fővárosban a vevők között arányuk több mint 60%.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...