A K&H befektetési szakembereinek összeállításából kiderül, melyek azok a gazdasági események, amelyek bekövetkezése ugyan meglepetésként érné a piacokat, mégsem zárhatók ki teljesen. Ha pedig mégis megtörténnek, igen komoly hatásuk lehet, így érdemes a befektetőknek ezekről is tájékozódni.

10Nem emel kamatot a Fed – bekövetkezés valószínűsége: 40%

A Fed tavaly a korábbi előrejelzéseknél is gyorsabb ütemben emelte az amerikai alapkamatot, és az alapforgatókönyv szerint ez 2019-ben is folytatódhat, mivel az USA növekedése továbbra is 2-3% között várható, és a Fed jegybankárai további muníciót gyűjthetnek az alapkamat emelésével, hogy a gazdasági ciklus fordulása esetén legyen eszközük további élénkítésre. A Fed elnöke, Jerome Powell legutóbbi nyilatkozata szerint azonban:

az alapkamat szintje már közel jár az egyensúlyi szinthez, így az sem kizárt, hogy idén mégis változatlanul marad a kamatszint.

Vissza

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...