Kövesse Facebook oldalunkat!

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél, jégeső, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Emellett Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt.

A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosban, Pest, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében vannak kiadva elsőfokú riasztások, figyelmeztetések.

Azt írták: a nap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, szélerősödés és jellemzően kisebb méretű jég előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez jégeső – 2 centiméter körüli jéggel -, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak. Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a „zivatartevékenység”.

Az előrejelzés szerint csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon alakulhat még ki egy-egy zivatar, délután már csak néhol lehet záporeső. Országszerte kisüt a nap. A szél viszont még megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

KIEMELT

NEKED AJÁNLJUK

MABISZ: Több mint 140 millió előleget kaptak a tavaly márciusi tömegbaleset károsultjai

Az egy évvel ezelőtti, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset hatósági vizsgálata még nem zárult le, de a magyarországi biztosítótársaságok már több mint 140 millió forint jogcím nélküli előleget fizettek ki a károsultaknak, és ennél is nagyobb összeget tartalékolnak a további kifizetésekre

Nem csak a kiöregedés veszélye fenyegeti a hazai KKV birodalmak vezetőit

Közismert jelenség, hogy szenved a hazai KKV szektor az utódlási problémáktól, a rendszerváltáskor alapított cégek vezetői kiöregednek, a felépített birodalmakat pedig nincs kinek átadni.

MABISZ: Olcsó a KGFB idehaza, Európában máshol magasabbak a tarifák

Nemzetközi összehasonlításban a magyar KGFB-tarifák az elmúlt évek emelkedése ellenére is a legolcsóbbak közé tartoznak Európában - állapította meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége

A pénzügyi tudatosságról tartott előadást az MNB alelnöke

A pénzügyi tudatosságról, a pénz gazdasági szerepéről és a használata során fenyegető veszélyekről tartott előadást Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Hernádnémeti Református Általános Iskolában a hatodik osztályos gyerekeknek a Pénz7 című rendezvény alkalmából.

Gyermekekre köthető biztosításokra hívta fel a figyelmet három biztosító

A 2016-os statisztikai adatok alapján 30 ezer gyermek szorult kórházi felvételre, 470 ezren pedig ambuláns ellátásra baleseti okok miatt. A gyermekbalesetek fele-kétharmada a nyári hónapokban, a szünidő alatt következik be.

10 dolog, amit egy lakásbiztosítás fizet helyettünk

Aligha van olyan biztosítás, amelyikre a magyarok többsége ne sajnálná a pénzt, mégis van olyan, amelyikre a nagy részünk hajlandó áldozni. A lakásbiztosítás például kétségkívül ilyen, legalábbis a statisztikák szerint: a nagyjából 4,4 millió hazai lakóingatlannak ugyanis mintegy háromnegyede van biztosítva.

Netrisk: Lendületesen indult a lakásbiztosítási kampány

A márciusi lakásbiztosítási kampány első hetében naponta 15-ször többen számolták és kötötték újra a lakásbiztosításukat, mint egy átlagos márciusi hónapban - közölte a saját adatai alapján a Netrisk online biztosításközvetítő hétfőn az MTI-vel.

Kihívások és lehetőségek a turbulens piaci környezetben – Évértékelő az OVB-vel

Jánosi Gergellyel és Papp Ádámmal, az OVB Magyarország ügyvezető igazgatóival tekintjük át az idei év fontosabb eseményeit.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...