Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Fejlesztési Bank hitelprogramot hirdetett elsősorban olyan vállalkozások számára, amelyek méretükből vagy korukból eredendően a kereskedelmi banki piacról nem juthatnának hitelhez. A keretösszeg 70 milliárd forint, a cégek akár 100 millió forintra is szert tehetnek.

Tavaly hirdette meg kísérleti jelleggel a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukciót. A 2018. március 30-án lezárult kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált, az abban részt vevő pénzügyi vállalkozások visszajelzései alapján jelentős forrásigény mutatkozik azoknak a vállalkozásoknak a részéről, amelyek vállalható kockázatot jelentő finanszírozási igényét a kereskedelmi bankok nem tudják kielégíteni.

Új hiteltermék elindításáról döntött az MFB

A sikeres program értékelését követően ezért az MFB a kísérleti programra épülő, új saját forrású hiteltermék elindításáról döntött és együttműködési megállapodást kötött az Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt.-vel (MGV Zrt-vel).

„Az MFB által kialakított új refinanszírozási hitelprogram egy hiánypótló termék a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Amennyiben teljesen kezdő vagy egy új vállalkozás szeretne hitelhez jutni, esetleg ingatlant vásárolni Budapesten, ebben a termékkonstrukcióban lehetősége nyílik rá”

– magyarázta Hannya Nimer, az MGV. ügyvezető-elnöke.

Jól jön a KKV-knak a támogatás a növekedési szakaszban

Mint mondta a növekedési szakaszban a kkv szektor támogatása elengedhetetlen, hogy stabilan versenyképesek legyenek, termelőképességüket növelni tudják. A hitelkeret hozzájárul, hogy minél nagyobb hozzáadott értéket képviseljenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások.

„Az új konstrukció összesen 70 milliárd forint keretösszeget biztosít a vállalatoknak. Az igényelhető hitelösszeg 1 millió forinttól akár 100 millió forint is terjedhet. A futamidő beruházási hitel, és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel esetén akár 10 év is lehet, míg önálló forgóeszközhitel esetén 6 év a maximum”

– részletezte.




Feltételek

A teljes finanszírozás mértéke beruházási hitelnél nem haladhatja meg a nettó bekerülési érték maximum 90 százalékát általános csekély összegű támogatás esetén, illetve 75 százalékát regionális beruházási támogatás esetén. Önálló forgóeszközhitel kizárólag általános csekély összegű támogatási kategóriában igényelhető, az elvárt saját erő a finanszírozott számlák nettó összegének minimum 10 százaléka.

A hitel Magyarország területén, így Budapesten is felhasználható megvalósuló ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz.

A refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésére 2019. február 28-ig van lehetőség.

A hitelkérelmet kizárólag a programban résztvevő pénzügyi vállalkozások vehetik igénybe, jelentkezni az MGV Zrt-nél lehet. www.mgv.hu

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...