Kedden kezdetben még több helyen, éjszaka pedig legtovább a Tiszántúlon voltak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadások. Szerdán a több-kevesebb napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és ismét több helyen valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, az ország északkeleti harmadán a legkisebb a zivatar esélye.

Szerdán többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, szélerősödésre zivatar környezetében számíthatunk.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 31 fok között valószínű.

Európa időjárása

  • Északkelet-Európa felett ciklon örvénylik. Hátoldali áramlási rendszerében észak felől hideg levegő halad délkelet felé.
  • A Skandináv-félsziget északi harmadán több helyen 10 fok alatt marad a csúcsérték, de 15 foknál hűvösebbet mértek Oroszország északi részén is.
  • Hétfőn azonban Dél-Norvégiában néhol még 30 fokig is felmelegedett a levegő, és a maximum-hőmérséklet nagy területen – Közép- és Dél-Európában – továbbra is 30 fok körüli. 33, 34 fokot mérnek a Balkán-félszigeten, az Égei-tenger térségében, Szicíliában pedig a legmelegebb órákban 38 fokot mutattak a hőmérők.
  • Az időjárás jellegében sem változott Európa időjárási képe; így szerda estig a Kárpát-medencében is marad a meleg idő, több helyen záporral, zivatarral.

NEKED AJÁNLJUK

Több órás napsütés, 30 fok meleg és néha egy kis szél: időjárás vasárnap estig

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett szombaton és vasárnap is több órás napsütésre számíthatunk.

Már elérhető az MFB 70 milliárdos vállalkozási hitelprogramja

Kedvező feltételekkel igényelhetnek hitelt a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank 70 milliárd forintos keretösszegre bővült MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukcióból.

Állami gondozottból lett sikeres biztosítási tanácsadó

Szívós és eltökélt férfi, aki kitartó munkájával a semmiből építette fel magát, határozottságával, egyszerű és célratörő gondolkodásával azonnal rokonszenvet kelt az emberekben.

Óvatosabbá vált az MNB hangvétele a londoni elemzők szerint

Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű értékelése szerint az eddigieknél visszafogottabb hangvételre váltott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

K&H Biztosító: Tomboló viharszezon, közel 3000 kárbejelentés

A június eleji viharok miatt eddig 800 kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz, így közel 2770 ezerre nőtt a viharokhoz köthető idei kárbejelentések száma.

Kiváló pályaművek születtek az MNB idei egyetemi ötletpályázatán

Színvonalasan kidolgozott javaslatok, újszerű kommunikációs módszerek és egyedi megközelítés jellemezte az MNB „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!" című egyetemi ötletpályázatának idei pályaműveit.

Egymilliárdra rúg a kárbejentések összege a Generalinál a viharok miatt

Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A Generali Biztosítóhoz ebben az időszakban közel 6000 esetről érkezett bejelentés, megközelítőleg 1 milliárd forint értékben.

Kiszáll a CIG Pannónia a CASCO piacról, 14.000 ügyfelet érint

A döntést az indokolja, hogy a casco piacon tapasztalt kiélezett verseny miatt a termék nyereségessége elmarad a CIG Pannónia más termékeinek mutatóitól.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!