Kövesse Facebook oldalunkat!

Köztudott, hogy a dohányzás ártalmas és számos betegség kialakulásáért felelős, kevesen tudják azonban, hogy miért. A cigarettafüstben található káros anyagok nagy része az égésből származik, és ezek azok az anyagok, amelyek a betegségek nagy részéért felelnek. A PMI ezért olyan füstmentes termékek fejlesztésén dolgozik, amelyek kiküszöbölik az égést, így lényegesen kevesebb káros és potenciálisan káros anyagot tartalmaznak, mint a cigarettafüst.

Több mint egymilliárd ember dohányzik vlágszerte

A dohányzás visszaszorításáért tett komoly erőfeszítések ellenére ma több mint egymilliárd ember dohányzik, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint középtávon, 2025-ig ez a szám nagyjából változatlan marad.

„És milyen lenne a világ cigaretta nélkül?” – tette fel a kérdést Marc Firestone, a PMI külkapcsolati és jogi elnöke a BrainBar fesztiválon a füstmentes jövő című előadásában.

Marc Firestone, a PMI külkapcsolati és jogi elnöke

A dohányzás káros, és a leszokásnál nincs jobb alternatíva

Azok a felnőtt dohányzók azonban, akik a dohányzás kevésbé káros formáit keresik, megérdemlik, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak az elérhető lehetőségekről. A fogyasztóknak megfelelő minőségű és mennyiségű információra van szükségük ahhoz, hogy választani tudjanak, hiszen ennek hiányában nem tudnak megalapozott döntést hozni.

„A felnőtt dohányzóknak joguk van egy olyan szabályozási környezethez, amely a dohányzás lehetséges alternatíváinak teljes spektrumát figyelembe veszi. A mi részünkről mindent megteszünk annak érdekében, hogy valósággá válhasson a füstmentes jövő olyan innovációknak köszönhetően, amelyek amellett, hogy kiállják a tudomány próbáját, a fogyasztói igényeket is kielégítik”

– hangsúlyozta Firestone.




Fontos tudni, hogy mindez csak alapos tudományos kutatások alapján dőlhet el

Senkitől nem várjuk el, hogy feltételek nélkül elfogadja azt, amit a füstmentes alternatívákról állítunk, hanem tudományos eredményeken alapuló konstruktív párbeszédet szeretnénk kezdeményezni annak érdekében, hogy azok a felnőttek, akik a dohányzás folytatása mellett döntenek, ténylegesen élni tudjanak a döntés szabadságával ”

– hangsúlyozta Gizelle Baker, a PMI Science tudományos programigazgatója a vállalat füstmentes kutatásait bemutató budapesti sajtótájékoztatóján.

Gizelle Baker, a PMI Science tudományos programigazgatója

Annak bizonyítása érdekében, hogy a füstmentes termékeire való átállás valóban csökkentse a betegségek kialakulásának kockázatát, a PMI Science szigorú értékelési programnak veti alá termékeit. A vállalat kötelességet vállal eredményeinek közzétételére és független felülvizsgálatra ösztönözi a tudományos közösséget.




A Philip Morris International elkötelezett a füstmentes jövő mellett

A vállalat az elmúlt tíz évben több mint 4,5 milliárd dollárt fordított a füstmentes termékekkel kapcsolatos kutatásokra, aminek köszönhetően már több mint 5 millió ember váltott a cég valamelyik füstmentes termékére. A cég rövid távú célja az, hogy 2025-ig három dohányzó fogyasztójából legalább egy, összesen 40 millió férfi és nő váltson át hagyományos cigarettáról füstmentes termékekre.

A Philip Morris International hosszú távon pedig szeretne teljesen felhagyni a cigaretta értékesítésével.

A PMI mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a változás minél előbb bekövetkezzen, ám ehhez a kormányok és az egészségügyi szakértők támogatására is szüksége van.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...