Csütörtökön és pénteken is a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Csütörtökön többfelé, éjszaka egyre kisebb területen, majd pénteken újra több helyen valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás.

Pénteken az északnyugati tájakon zártabb lehet a felhőzet, ott esőre is számíthatunk. Az északkeleti, északi szelet élénk, néhol erős széllökések kísérik, de zivatar környezetében átmenetileg viharos szél is előfordulhat.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 24 és 29 fok között valószínű, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában

  • Észak-Európa időjárását továbbra is anticiklon alakítja, területén általában sokat süt a nap, kevés a felhő és viszonylag meleg az idő, a Skandináv-félszigeten is előfordulnak 25 fok feletti csúcsértékek.
  • Az anticiklon peremén már több a felhő, és a nedves, labilis légrétegződés miatt például Közép-Európában több helyen fordul elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás.
  • Ugyancsak zivatarok eredményeznek jelentős csapadékösszegeket a Dinári-hegységben és attól délebbre.
  • Az Ibéria-félsziget nyugati részén egy ciklon okoz felhős, néhol csapadékos időt. Európa nagyobb részén az ilyenkor megszokottnál melegebb az idő.
  • Hazánk a folytatásban is az észak-európai anticiklon peremén helyezkedik el, marad a nedves, labilis levegő felettünk, így a folytatásban is számíthatunk záporokra, zivatarokra.

 

NEKED AJÁNLJUK

Több órás napsütés, 30 fok meleg és néha egy kis szél: időjárás vasárnap estig

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett szombaton és vasárnap is több órás napsütésre számíthatunk.

Már elérhető az MFB 70 milliárdos vállalkozási hitelprogramja

Kedvező feltételekkel igényelhetnek hitelt a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank 70 milliárd forintos keretösszegre bővült MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukcióból.

Állami gondozottból lett sikeres biztosítási tanácsadó

Szívós és eltökélt férfi, aki kitartó munkájával a semmiből építette fel magát, határozottságával, egyszerű és célratörő gondolkodásával azonnal rokonszenvet kelt az emberekben.

Óvatosabbá vált az MNB hangvétele a londoni elemzők szerint

Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű értékelése szerint az eddigieknél visszafogottabb hangvételre váltott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

K&H Biztosító: Tomboló viharszezon, közel 3000 kárbejelentés

A június eleji viharok miatt eddig 800 kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz, így közel 2770 ezerre nőtt a viharokhoz köthető idei kárbejelentések száma.

Kiváló pályaművek születtek az MNB idei egyetemi ötletpályázatán

Színvonalasan kidolgozott javaslatok, újszerű kommunikációs módszerek és egyedi megközelítés jellemezte az MNB „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!" című egyetemi ötletpályázatának idei pályaműveit.

Egymilliárdra rúg a kárbejentések összege a Generalinál a viharok miatt

Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A Generali Biztosítóhoz ebben az időszakban közel 6000 esetről érkezett bejelentés, megközelítőleg 1 milliárd forint értékben.

Kiszáll a CIG Pannónia a CASCO piacról, 14.000 ügyfelet érint

A döntést az indokolja, hogy a casco piacon tapasztalt kiélezett verseny miatt a termék nyereségessége elmarad a CIG Pannónia más termékeinek mutatóitól.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!