Szerdán és csütörtökön is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, emellett azért több-kevesebb napsütés is várható. Szerdán összességében többfelé – legnagyobb számban a Dunántúlon, legkisebb számban a Tiszántúlon -, csütörtökön ugyanakkor már sokfelé kell záporokra, zivatarokra számítani elsősorban a délutáni, esti órákban.

Éjszaka fokozatosan egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, de még hajnalban, reggel is főként a Nyugat-Dunántúlon lehet elszórtan zápor, zivatar. A keleties szelet élénk, csütörtökön az Északi-középhegység környékén néhol erős széllökések kísérik, emellett zivatar környezetében is kell erős vagy viharos széllökésekre számítani.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 30 fok között valószínű. Az Alpokalján lehet 25 foknál hűvösebb.

Európa időjárása

  • Európa északi része fölött markáns anticiklon hatására meleg, napos, eseménytelen az időjárás. Nagy területen mérnek 23, 28 fok közötti maximumokat, még az Északi sarkkör mellett fekvő Rovaniemiben (Finnország) is 24 fokig emelkedik a hőmérséklet délutánra.
  • Eközben Olaszország fölött egy elöregedett mediterrán ciklont lehet megfigyelni, többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.
  • Emiatt az Appennini-félszigeten és környékén több helyről jelentenek 10-30 mm közötti napi csapadékösszeget.
  • Ugyanakkor kontinensünk nyugati partvidéke előtt, döntően még az Atlanti-óceán fölött hullámzó frontzóna található, de számottevő csapadékról még Skóciából sem érkezett jelentés.
  • Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható lényeges változás, az említett mediterrán ciklon nedves, meleg, labilis légállapotú levegőt szállít a térségbe, amely kedvező feltételeket teremt a záporok, zivatarok kialakulásához.

NEKED AJÁNLJUK

Több órás napsütés, 30 fok meleg és néha egy kis szél: időjárás vasárnap estig

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett szombaton és vasárnap is több órás napsütésre számíthatunk.

Már elérhető az MFB 70 milliárdos vállalkozási hitelprogramja

Kedvező feltételekkel igényelhetnek hitelt a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank 70 milliárd forintos keretösszegre bővült MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukcióból.

Óvatosabbá vált az MNB hangvétele a londoni elemzők szerint

Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű értékelése szerint az eddigieknél visszafogottabb hangvételre váltott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Állami gondozottból lett sikeres biztosítási tanácsadó

Szívós és eltökélt férfi, aki kitartó munkájával a semmiből építette fel magát, határozottságával, egyszerű és célratörő gondolkodásával azonnal rokonszenvet kelt az emberekben.

K&H Biztosító: Tomboló viharszezon, közel 3000 kárbejelentés

A június eleji viharok miatt eddig 800 kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz, így közel 2770 ezerre nőtt a viharokhoz köthető idei kárbejelentések száma.

Kiváló pályaművek születtek az MNB idei egyetemi ötletpályázatán

Színvonalasan kidolgozott javaslatok, újszerű kommunikációs módszerek és egyedi megközelítés jellemezte az MNB „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!" című egyetemi ötletpályázatának idei pályaműveit.

Egymilliárdra rúg a kárbejentések összege a Generalinál a viharok miatt

Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A Generali Biztosítóhoz ebben az időszakban közel 6000 esetről érkezett bejelentés, megközelítőleg 1 milliárd forint értékben.

Kiszáll a CIG Pannónia a CASCO piacról, 14.000 ügyfelet érint

A döntést az indokolja, hogy a casco piacon tapasztalt kiélezett verseny miatt a termék nyereségessége elmarad a CIG Pannónia más termékeinek mutatóitól.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!