A változó mennyiségű felhőzet mellett általában többórás napsütésre is számítani lehet. Szórványosan zápor, helyenként zivatar kialakulhat átmeneti szélerősödéssel. Éjszaka a felhők nagyrészt feloszlanak, de elsősorban a keleti, északkeleti megyékben zápor előfordulhat.

Szombaton a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, főként a Dunától keletre várható elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Pénteken az északnyugati, szombaton pedig az északi szél helyenként erős lesz.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek északkeleten valószínűek.

Európa időjárása

  • Az elmúlt napokban Észak-Európában tapasztalt szokatlanul magas hőmérsékleti értékeket egy ciklon érkezése szüntette meg. Finnországban is már csupán 20, 25 fok volt a legmelegebb órákban, míg Svédországban többnyire 20 fok alatt maradt a csúcsérték.
  • A frontátvonulás ebben a térségben nem okozott számottevő csapadékot, ugyanakkor délebbre, Lengyelország, Csehország és Szlovákia területén több helyen 20 mm-t meghaladó csapadék hullott. A ciklon mögött Skandinávia, illetve a Brit-szigetek fölött magasnyomás erősödött meg, ezt azonban hűvösebb, óceáni eredetű levegő tölti ki, így a hőmérséklet csúcsértéke jellemzően 15 és 22 fok között változik.
  • Hasonló hőmérsékleti értékek fordulnak elő Európa más tájain is, ez alól csak az Ibériai-félsziget, a Balkán-félsziget, valamint a Kelet-európai-síkság egyes részei képeznek kivételt. Ezekben a térségekben a csúcsérték általában 25 és 30 fok között alakul.
  • A Kárpát-medence időjárását szombat estig a kelet felé távolodó ciklonális mező mellett az északnyugati anticiklon is egyre jobban befolyásolja.

NEKED AJÁNLJUK

Tizenötezres hallgatóság az USA-ban, Király Márta a burnoutból tért vissza a csúcsra

Az Aegon Premium üzletágának vezető szakértője töretlenül építi karrierjét. Ma már nemcsak a biztosítási szakma, de a hazai gazdasági elit is ismeri a nevét.

Már elérhető az MFB 70 milliárdos vállalkozási hitelprogramja

Kedvező feltételekkel igényelhetnek hitelt a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank 70 milliárd forintos keretösszegre bővült MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukcióból.

Óvatosabbá vált az MNB hangvétele a londoni elemzők szerint

Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű értékelése szerint az eddigieknél visszafogottabb hangvételre váltott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Állami gondozottból lett sikeres biztosítási tanácsadó

Szívós és eltökélt férfi, aki kitartó munkájával a semmiből építette fel magát, határozottságával, egyszerű és célratörő gondolkodásával azonnal rokonszenvet kelt az emberekben.

K&H Biztosító: Tomboló viharszezon, közel 3000 kárbejelentés

A június eleji viharok miatt eddig 800 kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz, így közel 2770 ezerre nőtt a viharokhoz köthető idei kárbejelentések száma.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!