Kövesse Facebook oldalunkat!

Európában Magyarországon a legmagasabb a daganatos betegségekből eredő halálesetek aránya. Ennek ismeretében érthető, hogy a Groupama Biztosító megbízásából készült, a magyarok betegségektől való „félelem-listáját” vizsgáló felmérés rámutatott: a daganatos betegségek kialakulásától tartunk a leginkább. A társaság egészségügyi partnerével közösen hívja fel a figyelmet a gyógyulást segítő lehetőségekre a Nemzeti Rákellenes Napon.

A Groupama Biztosító kiemelten törekszik arra, hogy támogathassa a daganatos betegségekben érintettek gyógyulási esélyeit

Tavaly októberben országos, reprezentatív kutatásban térképezte fel a betegségeket övező félelmeket.

  • A felméréséből kiderült: a magyarok kétharmada leginkább a rákos megbetegedéstől tart, valamint, hogy a lakosság 76%-a érintett is valamilyen formában a betegségben.
  • A kutatás egyúttal azt is megmutatta, hogy a magyarok 40%-a ismer olyan személyt, aki sikeresen felépült a betegségből.

A kutatás kitért arra is, hogy az emberek szerint mi jelenti a legnagyobb segítséget a gyógyulás során. A legfontosabb tényező az idő: a válaszadók mintegy hattizede szerint az, hogy a gyanú felmerülése és a diagnózis felállítása már a kezdeti stádiumban megtörténjen, talán a legfontosabb lépés a gyógyulás felé.

Ez is érdekelheti:

A biztosítótársaság szakmai partnere szintén a legelső szakaszban nyújtott segítség fontosságát hangsúlyozza:

„A korai betegség stádiumban felállított gyors és pontos diagnózis kulcsfontosságú a gyógyulást elősegítő tényezők között”

– hívta fel a figyelmet Dr. Balázs Anna, az Onkomplex Rákdiagnosztika és Asszisztencia Kft. orvos igazgatója.




Rákdiagnosztikai biztosítás a Groupama Biztosítótól

Ezekre az igényekre reflektálva vezette be a Groupama Biztosító Rákdiagnosztikai Biztosítását, mely lehetővé teszi, hogy egy rosszindulatú elváltozás gyanújánál a teljes kivizsgálási folyamatot néhány munkanapon belül elvégezzék, méghozzá magas technikai színvonalú berendezésekkel.

„Ügyfeleink megértették, hogy ha csak felmerül is a baj gyanúja, mit jelenthet ez az életükben mentálisan, időben és anyagilag. Sokuk családjában fordult már elő rákos megbetegedés, így megtapasztalhatták azt az utat, amelyben nagy segítséget jelenthetett volna egy olyan szolgáltatás, mellyel a gyors diagnózis után vezető orvosszakértők alakítják ki a leginkább megfelelő kezelési stratégiát, miközben végig konzultációs lehetőséget is biztosítanak a betegek számára”

– mondta el Oláh Attila, a biztosítótársaság Kockázati- és Személybiztosítási főosztályvezetője

Főleg középkorúak kötik ezt a fajta biztosítást

A főosztályvezető hozzátette, hogy az eddigi tapasztalatok szerint azt látják, hogy minden tizedik ügyfél – aki kockázati életbiztosítást köt – ezt a kiegészítő szolgáltatást is választja. Elsősorban – több mint 40%-ban – a 31-35 évesek, illetve tőlük alig elmaradva a 41-45 évesek kötik pluszban ezt a biztosítást.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...