Kövesse Facebook oldalunkat!

A nők havonta átlagosan 10 alkalommal, összesen közel 67 ezer forintért vásároltak bankkártyával tavaly, ami több mint 23 százalékos emelkedést jelent éves szinten – derült ki a K&H nemzetközi nőnapra készített összeállításából.

Egyre inkább kártyával fizetünk az ATM-ek használata helyett

Az elektronikus fizetések térnyerését jelzi, hogy mind a nőknél, mind a férfiaknál a bankkártyás fizetéseknél jóval nagyobb volt az éves növekedés, mint az ATM-es készpénzfelvételek esetében.

Többek között a mobiltárcás megoldás elterjedése miatt további növekedés várható a kártyás fizetéseknél.

Egyre népszerűbb a kártyás fizetés a nők körében

Ez derült ki a K&H nemzetközi nőnapra készült összeállításából, amely a mindennapos fizetési szokásokat mutatja be.

  • A bank női ügyfelei 2017-ben havonta átlagosan 10 alkalommal vásároltak bankkártyájukkal, 23 százalékkal gyakrabban, mint 2016-ban.
  • A kártyás vásárlások összege is hasonló mértékben nőtt: a K&H női ügyfelei tavaly havi átlagban 67 ezer forintot költöttek, ami 23,6 százalékos emelkedésnek felel meg az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
  • A férfiaknál is hasonló növekedést ment végbe: bankkártyájukkal 2017-ben átlagosan havonta 11 alkalommal, összesen közel 80 ezer forintért vásároltak, ami 24-25 százalékos emelkedésnek felel meg az előző évhez képest.

Lekörözték az ATM-eket

Az elektronikus fizetések térnyerését jelzi, hogy az ATM-es készpénzfelvételek esetében kisebb volt a növekedés.

  • Az ATM-ekből egy-egy női ügyfél átlagosan közel 1,1 millió forintot vett fel készpénzben 2017-ben, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi átlagot.
  • A K&H-s férfiak pedig átlagosan 1,35 millió forintot vettek ki az ATM-ekből tavaly, ami 6 százalékos pluszt jelent éves szinten.

„Az, hogy a kártyás költések száma és összege jóval nagyobb mértékben nőtt, mint az ATM-es készpénzfelvételeké, azt mutatja, hogy egyre népszerűbbek a készpénzmentes megoldások”

– mondta Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója. 




A teljes bankpiacon is látványosan emelkedett a kártyás vásárlások száma és összege

A legfrissebb – 2017 első kilenc hónapjára vonatkozó – hivatalos jegybanki adatok szerint a belföldi kártyás forgalom 26 százalékkal 3143 milliárd forintra gyarapodott, a kártyás vásárlások száma pedig 447 millióra rúgott.

A K&H szerint tovább nő majd a bankkártyák szerepe, melyet az okostelefonokon történő, mobiltárcás vásárlások elterjedése is segít. Ennél a megoldásnál ugyanis úgy fizethetünk bankkártyánkkal, hogy annak fizikailag ott sem kell lennie a tranzakciónál. A K&H mobiltárcás megoldásának használata rendkívül könnyű: külön alkalmazás nélkül a K&H mobilbankon keresztül elérhető.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...