Kövesse Facebook oldalunkat!

A Konzum Nyrt. 350 forintos részvényárfolyamon, 8 milliárd 213 millió 107 ezer forintos tőkeemeléssel 24,85 százalékos tulajdont szerezhet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben – közölték a cégek a tőzsde honlapján kedden.

A BÉT honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap emellett új részvények forgalomba hozatalával 3000 forinton rögzített árfolyamon 1 368 851 darab részvényt értékesít a CIG Pannónia Nyrt.-nek. A tranzakció a terveik szerint jövő március 31-én zárul. A tranzakciók lezárásához a CIG Pannónia januári közgyűlésének jóváhagyása mellett a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti eljárása is szükséges.

A CIG Pannónia Nyrt. a magyar biztosítási piac egyik legnagyobb hazai tulajdonú független szereplője

A VKB vagyon- és életbiztosítójának 2016 év végi megvásárlását követően a CIG az egyik legjelentősebb növekedési potenciállal rendelkező biztosító, amely a hazai biztosítási piac jövőbeli konszolidálójává válhat.

A Konzum Nyrt. számára a bank, biztosítási, pénz- és tőkepiac kiemelt befektetési területek, és e szegmensekben a társaság komoly növekedési potenciált lát

Az MKB Bank Zrt. fölötti 49 százalékos befolyás megszerzését követően a CIG Pannónia Nyrt.-ben tervezett kölcsönös tulajdonszerzés a Konzum Nyrt. számára olyan hosszú távú stratégiai együttműködés, amely maximálisan illeszkedik a társaság befektetési politikájába.

A CIG Pannónia Nyrt. vezetősége az elmúlt években komoly lépéseket tett a nyereséges működés megteremtésére.

A 2014-es stratégia váltást követően a társaság stabil nyereséggel működik és a jelenlegi piaci viszonyok mellett kiszámítható növekedési pályára állt. A Konzum Nyrt. támogatja a CIG Pannónia Nyrt. menedzsmentjét a növekedési célok elérésében, a tranzakcióból származó 4,1 milliárdos forrás pedig a CIG Pannónia Nyrt. számára további akvizíciókon keresztül történő növekedéshez biztosíthat jelentős forrást – közölték.

Kedden felfüggesztették a kereskedést a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel

A CIG részvényeivel a tőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a részvények utolsó ára 365 forint volt. A Konzum Nyrt. részvényei a standard kategóriában forognak, a papír utolsó ára 3141 forint volt.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...