Kövesse Facebook oldalunkat!

Kulcsfontosságú eszközök, többek közt okosszemüvegek fejlesztésére kötött együttműködést a nemzetközi Generali Csoport a francia Ellcie Healthy startuppal.

Okoseszközökkel igyekeznek növelni a vezetés biztonságát

A viselhető okoseszközök rendkívül fontosak az egyén védelme szempontjából.

Az érzékelők által rögzített adatok lehetővé teszik bizonyos kockázatok megelőzését és hozzájárulnak a felhasználók viselkedésének javításához.

Az okoseszközök rendkívül hasznosak az autóipar számára is, hiszen például egy okos-szemüvegkeret lehetővé teszi a vezető viselkedésének távoli felügyeletét, a fáradtság mértékének felmérését és az elalvás kockázatának kimutatását. Mindez csökkenti az autóbalesetek számát.

A cél a vezetés közbeni fáradtság kiküszöbölése

A Generali éppen azért döntött induló vállalkozások finanszírozása mellett, hogy a biztosítási szolgáltatásokhoz illeszkedő innovatív megoldásokkal értéket teremtsenek az ügyfelek számára.

Az Ellcie Healthynek a vállalatcsoport a tervezési és mérnöki fázishoz nyújt anyagi támogatást. A két cég együttműködése során olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek a vezetés közbeni fáradtság kiküszöbölését helyezik előtérbe.

Az okosszemüveg által gyűjtött adatokat az applikáció elemzi és figyelmezteti az autóst

A felnőtt korúak közel 60%-a visel szemüveget a fejlett országokban, ezért az okos-szemüvegkeretek fontos megelőzési lehetőséget jelentenek. Az érzékelőknek köszönhetően a készülék fizikai, élettani és környezeti adatokat (hőmérsékletet, páratartalmat vagy UV-sugárzást) gyűjt, és a felhasználó okostelefonján keresztül továbbítja az Ellcie Healthynek.

Az applikáció adatelemzés segítségével automatikusan felméri a kockázatot, és kritikus helyzet esetén sípolva, villogva figyelmezteti a felhasználót.

Ezzel párhuzamosan az ügyfélszolgálat felhívja az utast az előzetesen regisztrált telefonszámon, hogy ellenőrizze, valóban szükség van-e segítségre.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...