Kövesse Facebook oldalunkat!

Egy családtag elvesztése a személyes tragédián túl sok esetben súlyos anyagi megterhelést is jelent a hozzátartozóknak, ezért érdemes róluk már idejében gondoskodni egy kockázati életbiztosítással. Minél előbb választjuk a gondoskodás ezen formáját, annál kevesebb díjat kell fizetni a biztosítóknak, közölte az OVB Magyarország pénzügyi tanácsadó cég.

A munkavállalók töredékének van csupán életbiztosítása

Annak ellenére, hogy az átlagéletkor Magyarországon és egész Európában folyamatosan emelkedik, még ma is közel négyszázan halnak meg naponta hazánkban. 

  • A halálesetek mintegy 40%-a 70 éves kor előtt következik be. A hozzávetőlegesen 4,4 millió aktív munkavállalónak töredéke rendelkezik csupán kockázati életbiztosítással (2016-ban a biztosítók adatai alapján 700 ezer szerződés volt a piacon),
  • Az OVB Magyarország véleménye szerint ez fontos anyagi segítséget nyújthat már életünkben is, halálunk után pedig a szeretteinknek adhat pénzügyi biztonságot, hogy ne kerüljenek szorult helyzetbe egy bankkölcsön vagy a drága temetés miatt.

A biztosítás elsődleges szolgáltatása a haláleseti térítés, de választhatunk számos olyan kiegészítő módozatot is, amely akkor nyújt fedezetet, ha életben maradunk, de valamilyen egészségügyi problémánk merül fel, ilyen például a rokkantság, a műtéti térítés, a csonttörés vagy az égési sérülések.

Nem érdemes sokáig várni, mivel a kor előrehaladtával biztosan magasabb lesz a fizetendő díj

Magasabb életkornál más, úgynevezett szolgáltatásfinanszírozó- és egészségbiztosítások díjai is jelentősen drágulhatnak, ráadásul, ha ilyen biztosításban gondolkodunk, és netán a korunk előrehaladtával valamilyen betegséget diagnosztizálnak, az gyakorlatilag ellehetetlenítheti a szerződés megkötését, vagy jelentősen megdrágíthatja a fizetendő díjat.




„Egy 40 éves családfenntartó változatlan egészségügyi állapot mellett akár 10 százalékkal magasabb díjra számíthat, ha januárig vár a biztosítás megkötésével, hiszen az életkorral nő a kockázati tényezők száma is és a legtöbb biztosító feltételei szerint ekkor már egy évvel idősebbnek számítunk. Legyen szó akár egészség-, akár életbiztosításról, érdemes még ebben az évben gondoskodnunk a saját vagy szeretteink anyagi védelméről baj esetére”

– mondta Póth Viktor, az OVB Vermögensberatung Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

A januártól fizetendő magasabb díj nem csupán azt jelenti, hogy az első biztosítási évben kell többet fizetnünk, hanem sok esetben a szerződés teljes fennállása alatt magasabb lesz a díjunk

– tette hozzá a szakember.

Ha okosan költenénk az egészségünkre, kevesebből is megúsznánk – de akár el is kerülhetnénk – a gyógykezeléseket

A statisztikák szerint Magyarországon 2016-ban közel 33 ezer ember vesztette életét valamilyen rosszindulatú daganatos megbetegedés miatt, de a megelőzésre, a rendszeres egészségügyi szűrésekre biztosításokon keresztül a 10 százalékát sem fordítjuk annak, mint amennyit eseti magánorvosi kiadásokra vagy hálapénzre költünk.

Az egészségbiztosítási szerződések tavaly alig haladták meg a 33 ezer darabot, amelyek díja töredéke lenne a több száz milliárd forintot is meghaladó eseti kiadásoknak.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...